Pages

10 July 2011

~Pasal Seafood Tanjung Lumpur~

Aiseh.
Bleh terlupa plak mao masukkan citer (gambar) masa outstation Kontan retu.
Tgk balik folder baru tingat. Lor.. ini blum citer.
Haha. Kata blogger tegar harus seme cite nak di in kan dlm blog kan.
Tp skang tak seme aku nak citer. Tak privacy dah mcm dedolu. Huhu.
Oke. Lupakan.

Ada last week aku up status kat FB kata minggu tu minggu seafood.
Abis la badan penuh toksin. Huhu.
Dari yg aku pegi Bagan Lalang lps tu outstation ni pun makan seafood gak, pehtu balik umah pun masak seafood - yg aku beli kat Bagan Lalang tu.  Dan kat opis pun si Safarina blanja ketam lagi. Ada ari apa tah. 
Tp aku tak kesah sbb aku ada lah seafood lover terutamanya cik Krab. Bahahaha.

Aku outstation 2 mlm ja di Kuantan. Stay di Shahzan Inn. Tk perlu byk bunyik. Sbb opis yg booking kan. Asal mujur bkn hotel yg se brand di JB retu, cukup beruntung dah. Masa aku check inn tu, Tengku Puan pun ada. Napak keta dia luar lobi. Aku tnya kat reception, dia kata Tengku Puan tgh diner. Owww....
Tp bekpas ok, puas ati la. Walo tak byk pilihan tp makanan oke. Byk aku makan okeh on d 1st day tu. 

Mlm kedua, aku call kawan lama. Ekceli dia ni dulu satu opis ngan aku. Pastu dia dpt offer lagi bes kat Univ Malaysia Pahang, jadi dia benti la keja kat tpt aku. Pangkat adik pun. Aku msg dia, dia kata bleh je nak dtg jumpa. Dia amik then bawak ke Tanjung Lumpur.

Tanjung Lumpur apa lagi la kan, makan seafood la. Memula aku, Mira (adik yg gi skali outstation) and Fida (yg keja UMP tu la) je yg makan. Ada lagi 2 org lelaki yg sama outstation tak nak kuar. Deme nak tgk bola, time tu yg Msia lawan Taiwan tu. Tp kiterang dah tak ter abis.  Call gak 2 brother yg tgh tgk bola tu. Paksa deme dtg gak. Bahahah. Kami order ini.

Sotong goreng tepung.


 Dan special kat situ. Ikan Bakar Petai.





Lps tu aku gedik2 nak kopok leko, maka si Fida order lah.
Fida tanya nak Sata ke. Sana kan glamer gak Sata. Tp tak ter Sata da dek prot aku. Udah ptg tu makan Murtabak Mengkasar seme dah kan. Huuu... mmg tak diet langsung.

Apa nama kedai nih?? Lupa la plak. Tp ada Ikan Bakar Petai tu la.
Ramai org kedai ni. Ni baru weekday, kalo weekend. Pikio la sendiri.

And thank you pada Fida yg membelanja kami.
Yepp...beliau sgt sweet dgn lesung batu pipitnya iteww...mahu berkenalan?? Bahahha
Selepas itu, Fida bwak kiterang pegi Teluk Cempedak.  Tu yg sempat beli souvenir barang seketoi dua tu.

Last but not least, pemandangan Kuantan dari hotel kami stay itu.


Tetiba mcm bes gak Kuantan ni. Dkt ngan Cherating seme. Cakap pasal Cherating ni aku ada entry utk beliau. Blum publish je lagi. Sobssss

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign