Pages

1 July 2011

~Pasal Tupperware~

Rasanya mmg ramai pengumpul tegar tupperware ni kan.
Aku pun dulu rasa mcm tak suka je. Tp dah namanya pompuan kan... menda yg mcm eh, bagus gak mendalah ni kan. Bleh simpan ni, bleh simpan tu. Maka gatal la nak jugak kan.
Lps kawen la pun aku baru berjinak2 ngan mendalah ni. Tp idak la kata ada collection penuh lemari kan. Sket2 je pun.

Memula aku ada tupperware ni dpt adiah dari Kak Jat - kakak akauntan opis.
Dia bagi bekas B2B ni (errr.. Bride 2 Be??).
Bes. Bawak nasik ke apa ke gi opis just nice la.
 Lps tu trus order kat dia bekas air ni.

Konon cam pikir nak mudah sbb asben ku ini sker minum air ber perisa.
Igt kot nak la bancuh oren ke air mangga ke sarsi buh je la dlm tu then masuk peti ais. Balik keja trus minum. Tp tak jadi sbb aku buat camtu, dia sentiasa je lah minum tak smpat nak simpan.
Maka utk elakkan dia salu minum manis, aku kembalikan ke fungsi asal menda tu.
Isi air masak sudehh.

Lps tu ada modular mate. Tp yg starter nyer je la. Ni tukar point CC CIMB ke Maybank tah. Tp kena tmbh la sket duit nyer.


Beli bersekali bekas air bawak gi opis.


Latest adalah beli bekas ni. Blum guna. Beli semata mata sbb ada beg dia. Huhu.


Dan dah lama aim yg ni. Tak terbeli beli lagik. Huhu. Tggu umah baru la kot.


Tp skang tgh berpikir2. Nak beli ke tak. Cam bes sungguh set ni. Hemmmpppp.... tarik nafas pepanjang jap. Phewwww...

Buat masa skang ni beli kat adik unit aku je. Dia jadi member. Dia pun kasik je rega dia. Igt nati nak jadi member gak lah. Bleh aku buat party tupparware tepi pool. Korang jemput dtg yer. Hahahhaha.

Gambar kredit to laman web rasmi Tupperware

6 juta komen

huwaaaaa,,, tupperware... kak ida... jom join contest minum milo secara sihat di blog kite http://biarbetulblog.blogspot.com/2011/07/jom-minum-milo-secara-sihat.html

yer betul.. tupperware memang berbaloi2..

aku harapkan mak aku kasi je la
sbb berlambak kt umah dia
skrg ni sesi sedekah2 kt anak
hahaa

I LIKE Tuperware:

wah cam kebetulan lak topic kak reen ni,
plan nak p amek katalog baru kat Kedai jap lagi,
tunggu HB tak pulang lagi nih,,,,=)

kak..saya peminat setia tuperware..hehehe

blog pesenel

littleworldofhappiness.blogspot.com

MBB :

Tak sempat wes Kekda nak masuk contest blog ekau tu. Cpt sgt tutupnya. huhu

EMMA :

Kan..pelaburan yg berbaloi. hihi

SYANA :

Wahh..tu lagi bes tu. Hihi

ANIE :

Katalog baru ada bekas utk ari raya. Hihi. Bes bes.

EIMMA :

Wah..leh wat club kita ni.
nati akak folo blog pesenel eh.. :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign