Pages

19 July 2011

~Pasal Floral Parade Putrajaya~

Seme org da up entry Floria Putrajaya.
Jadi, aku pun nak menumpang sebok bok bok la gak kan.
Hihi.

Berkesempatan jugak pegi Floria Putrajaya 2011 ni.
Tp kali ni pegi malam sbb nak tgk Floral Parade tu.
Tnya my dear, nak gi siang or malam. Dia kata malam sbb siang mcm sama je. Tgk bunga je kan.
Aku pun oke lah. Sbb lagipun da puas tgk bunga2 kat CH tu kan.
Skali entah cena dia leh lupa ada live match Liverpool vs Malaysia tu kan.
Cam berat ati je nak kuar. Huhu.
Ai mana taw.. yu yg minat, yu la kena amik tau. Kalo ai tak siap lagi takpe, ni ai da siap. Maka tak bleh la cancel kan. Teehee.
Tp sebenarnya, if my dear tau ada bola, dan kiterang tak pegi, mmg la berbaloi, sbb aku bleh lupa ari tu adalah malam Nisfu Syaaban. Yang mana aku ralat sgt sbb terlepas peluang.
Tkpe lah. Nak wat cena. Nak sesal pun tak guna. Harap jadi pengajaran utk this coming Ramadhan lah.

So, ke Putrajaya kita.
Smpai pun da malam. Apah pun tak napak dah.
Maka tggu je la Floral Parade yg start kul 9.

Before tu ada brass band show. Import dari Kuantan maa.

Ttiba tingat brass band sekolah rendah aku dulu. Camni lah. Smpai kemana2 derang pegi, ada je jemputan. Masa tu mmg glamer la sekolah aku. Tpnyer aku tak masuk. Alasan, ayahnda ku itu takmo anak nya main panas. Hihi. Kan kalo brass band ni dia training tgh2 padang seme.

Lps tu ada nyanyi2. Baru ada floral parade.

Jgn muntah. Gambau byk ni.
Ada 13 kapal berhias kesemuanya.

Memula kuar kapal berhias Tourism Malaysia. Meriah. Cantik

Diikuti Perbadanan Putrajaya.

Seterusnya terselit Brunei plak.

Air Asia yg merah merah. Siap ada awan nano nano nano lagik. Hik hik

Icity- ada lampu salji salji lagik..

Genting Highland

Yes. Yes. Yes. YTL Hotel.

Johor dgn tema Taman Negara Endau Rompin nya.

Pahang wif Fraser Hill touch.

Lalalalala... Terengganu kiteee...

Perlis. Mangga Harum Manis dia tak tinggal.. Hihi.

Ah! mana lagi kalo bkn negeri ku.

Napak keta lembu pun da tau kan. Melaka

Last but not least. Cruise Putrajaya.
Lps tu ada seme kapal berkumpul. 

Dan ada nari2 lagi. 

Pehtu... acara kemuncak. Bunga api la.


Haha. Aku set mode 'firework show'. Lps tu amik. Camtu la jadinya.
Sbb org kalo amik mode tu kena pakai tripod. Kalo tak, mmg gego camtu la ke gayanya.

Lps tu abis... nak balik giler jem la jadinya.
Mujur ada satu family Indian ni. Dia la bkk jalan kuar sbb keta langsung tak gerak. Org jaga traffic seme takde. Agaknya dia nak balik Penang da lewat kot (sbb plat keta dia P. Aku assume la nak balik Penang). Jadi, sgt ber terima kasih sgt pada org tu. Plak tu jln dia bkk tu mmg dpn paking kiterang je. Jadi, Alhamdulillah..tak lama sgt stuck.

Tu je lah. Dah la kot. Tetiap thn pegi dah. Thn dpn tak pegi dah kot. Sbb masa tu dlm pantang.
Eh.
Hahahahah.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign