Pages

13 July 2011

~Pasal Cuti Cuti Cameron Highland~

Oke. Skang kita mulakan citer Cuti Cuti Pnstoberi di Cameron Highland yaw.
Cam biasa, kalo citer cuti cuti Pnstoberi mmg takdak ikut part by part.
Dia ikut sukahati ekau yo lah Pnstoberi. Ha. Begitu kekdahnya. (T___T)

10 Julai 2011 - Bertolak naik ikut Simpang Pulai. Sbb aku mmg blk kampung dari ari Jumaat tu kan (eh. citer makan duyan kat kg tak up lagi). So, tak perlu masuk hway, terus je ke Simpang Pulai dari Ipoh. Dari simpang ke atas dalam lebih kurang sejam ja. 70km camtu. Jalan luas, so, tak la mencabar minda sgt nak drive.


Ekceli plan ke Cameron Highland ni cam adhoc je sbb utk bln Julai, takde tpt nak gi bercuti lagi. Wat proposal kat yamtuan besau. Diluluskan plak. Yeahu. Tu yg terus carik tpt penginapan n booking. Lama dah nak pegi, tp yamtuan aku ni takut sket nak drive tpt tinggi2, curam2 ni. Tp sbb da pegi merata Kundasang (esp tpt tgk lembu tu), gi naik Wang Klian lagi thn lps, maka kira gi Cameron Highland ni kacang je la kan.

Tepat waktu Zohor tiba kat resort yg aku booking - Natasya Resort. Leh tgk dia nyer web. Ada rega promo. Sbb aku pegi bkn weekend, maka aku dpt rega promo tu. Sgt la berbaloi-baloi. Plak tu bkn cuti sekolah, so, mmg la selesa. Heaven! itu je mampu aku ckp bila aku gi bercuti bkn time cuti sekolah
**(akan diceritakan lebih lanjut pada entry khas pasal penginapan nati)

Tapi..... walo tak cuti sekolah, kami naik tu tgk jem gak org nak turun. Jem pun sbb kat Kea Farm tu la. Situ apsal takde proper parking sdg kan dalam kalendar pelancongan da sebut tpt tu. Suppose kena upgrade la sistem parking dia. Tgk ada mcm bangunan tgh naik, mebi nak buat proper la kot tpt tu. Tp macam tak bes plak kalo da moden2 ni. Dia lagi bes kot kalo gerai2 camtu. Cumanya kena pikir proper parking. Dgn bas, lori lalu lagik. Bahaya oh.

Ari Sabtu tu mmg diperuntukkan utk jalan2. 
Gi petik strawberry (eceh. eja btul2 nih), 

gi MARDI, 

gi tpt jual2 kaktus. 

Seme tpt ni akan diciterkan lagi pada entry2 khas. Jgn muntah stoberi sudah ye. Hik hik.

Pehtu ari Ahad tu baru la soping soping smpai penuh keta. Bahahaha.

Dan balik dlm kul 2pm camtu. Lalu ikut Tapah plak. Genap la cuti cuti 24jam kat Cameron Highland. Insyaallah, panjang umur kita dtg lagi, dgn anak2 mungkin :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign