Pages

15 July 2011

~Pasal Cuti Cuti CH : Kaktus~

Selain stoberi, yg glamer jugak kat Cameron Highland ni adalah KakTus.
Banyak sgt. Yg kecik, yg besar, yg berbulu, yg panjang, yg tajam.
Eih. Geram tgknya.
Aku singgah Cactus Point sbb tpt ni dkt ngan penginapan n Kea Farm.
Ni dkt2 area nak ke Pekan Brinchang la. Kalo naik dari Simpang Pulai, jumpa ini dulu baru Pekan Brinchang. Banyakkkk... btol cactus nya. Buat aku geram geram.


Satu lagi tpt ada cactus ni kat Cactus Valley tp aku tak pegi.

Aku beli gak kaktus. Tp bkn kat Cactus Point ni lah. Beli kat Big Red. Sbb dpt 6 pokok - RM10.
Tpt lain 5 pokok - RM10


Aku beli 12 pokok utk adik2 unit aku.
Sorang dpt satu pokok.
Nak tgk tangan sapa paling sejuk, yg dpt jaga kaktus ni paling lama.
Salu balik jalan2 beli keychain, makanan, kali ni belikan kat deme kaktus plak.
Kut sng nak pos, mau gak aku beli buat adiah GA tu kan. Bahahaha.

Jadi itu lah citer nya pasal kaktus plak. Eh. Menda ni cena nak tukar kan pasu dia sbb aku kalo tukar misti tak panjang hayat dia. Kak Maria kita yg pakar ttg pokok2 ni.. bleh bagi advise. Hihihi :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign