Pages

14 July 2011

~Pasal Cuti Cuti CH : Penginapan~

Penginapan kami utk 2 ari 1 malam adalah di Natasya Resort.
Letaknya di area Kea Farm.
Atau secara specific nya di Equatorial Park.
Memula aku igt Natasya Resort ni ada macam area resort besar dia punya lah.
Rupanya apartment. Kena check in dulu kat opis dia yg dkt entertainment complex yg dkt Equatorial tu. Pehtu nati kena masuk kat area apartment dlm Equatorial tu.

Apartment dia 1 bilik tidur, 2 bilik air. Tp luas.
Fully furnished lah. Ada peti ais, microwave, day bed pun ada. LCD TV (ke LED TV ke tah).
Dan lebih berbaloi baloi sbb dpt rega promosi.
RM150 sahaja per nite. Lagi plak aku check in ari Ahad.
Leh tgk web dia lah utk rega2.
Kalo takde promo reganya RM250 (weekday)

Apa yg bes adalah, leh jalan kaki je gi Kea Farm!
Bes gilak. Sesampai lepas letak barang segala kiterang dah jalan kaki gi tgk2 dulu.
Lps tu pepagi esuknya pegi lagi utk soping2 sayur jagung segala.

 Mmg leh napak resort kiterang tu dari Kea Farm.
Tanpa perlu pening kepala nak paking tepi jalan yg sempit tu.

Lps tu dkt gak ladang stoberi - EQ Farm.

Ada balkoni yg leh lepak2 minum teh sambil makan scone.
Eh. Masa tu takde scone. Makan ngan stoberi je.

Pehtu napak pemandangan yg menghijau.

Err..tak terlalu menghijau, sbb ada bukit da kena tarah.

Hurm..sbb ni lah makin panas CH ni kan.

Tp sbb rega promo takde breakfast lah disediakan. Tp tak menjadi kesusahan. Beli roti, makan je lah.

Apa pun oke la. My dear kata, lenkali kalo dtg leh la duk situ lagi.
Err.. bila lain kali tu bang??? Teeheeee :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign