Pages

10 November 2011

Masterchef Malaysia - Chef Riz

Pehal lak ni...??
Aku tatau pun, tetiba masa aku google Masterchef Malaysia, tetiba kuar pasal ni.
Oh. Ada hal rupanya.
Chef Riz dikatakan overstating CV dlm profile dia kat Masterchef Malaysia-Astro nyer web kan.
Aku baca pun kat Malaysian Insider.
Antaranya :
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/masterchef-malaysia-cv-dipertikai-tapi-cef-riz-pertahan-profil-peribadi/
http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/did-chef-wans-son-cook-up-his-cv-for-masterchef-malaysia/
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/profil-cef-riz-bukan-tanggungjawab-astro-kata-jurucakap/

Dan ini yang latest.
http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/chef-riz-admits-overstating-cv-for-masterchef-malaysia/
yang tulis :
Chef Riz admits ‘overstating’ CV for MasterChef Malaysia.
Kat FB Masterchef pun ada derang tulis pasal ni gak.

Huhu. Memacam.
Bila da mula nak naik, memacam la kan.
Tp kat mana ke aku baca ada yg komen, 
kata bapak dia celeb bleh la dia glam camtu.

Aku mcm, eh apa kena mengena.
Mmg btul pun la sbb bapak dia celebrity dia jadi cpt glamer.

Itu rezeki dia kan.
Lagi pun dia pilih bidang ni. Dan sama ngan bapak dia. Sokay la kan.

Tkyah pertikai la bapak dia itu ini, dia pun itu ini. Itu rezeki dia, rezeki bahagian kita pun ada kan. 
Kadang tak cakap org, aku pun ada gak pertikai menda2 camni, tp cecepat la pujuk hati, toksah duk pikir la rezeki org. Buat pening kepala, tambah lagi org yg tak kenai sepatah haram pun kat kita. Lagi la toksah duk pikiaq kan.

Entah. Mls nak cakap lelebih. 
Ni pun salah satu promo gak ni. Tetiba seme duk memperkatakan perihal Chef Riz. Sian Chef Jo ter overshadow. Hihi.


Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign