Pages

17 November 2011

My Review : Agoda

Hau hau.
Aku da lama register ngan Agoda. Tp tak penah nak booking thro Agoda kalo gi memana hotel. Apa yg aku buat adalah - aku survey kat Agoda ni, tgk review, tgk rega, then aku pi kat web hotel tu sendiri, and direct booking ngan hotel - which aku rasa lebih selamat la kan. 

Tp oke je sebenarnya Agoda ni. Antara nama yg bleh dipercayai kalo nak booking hotel.
Nak kata murah tu takde la sgt.
Kalo kita booking direct ke hotel tu pun sama lebih kuang je rega sbb rega online kebanyakkan hampir sama.

So, tak semena2 aku ke HK lak aku booking guna ni. Tu pun hostel yg kat Mansion tu la. Yg hotel Dorsett tu aku direct booking.
Sokay. Tak perlu risau la sbb dia siap bayar seme time kita booking. So, kalo duit time tu tinggi, kita untung, tp kalo rendah, kita rugi la sket. Tp mana ada duit turun, harus naik je kan. *sbb tu Dorset tu tak caj sesiap masa booking, dia amik masa kita nak check out. Sbb derang taknak rugi*

Lps tu bila dah balik, Agoda ni suh buat review. Nati dpt extra point. *yer, review ni kena buat after kita dah selamat check out yer, bkn sebelum. hihiikssss*

Maka aku pun lagi kan, pucuk di cita ulam mendatang.

Hamek kaw. Hahaha.

Klik la kalo nak baca review by Ida R tu yer. Hau hau hau.



See, komen yg sama cam aku gak dari Malaysian sblm aku tu.
Kalo ikut ati aku byk lagi nak komen, tp dia bagi byk tu je ayat yg bleh dikomen. Maka tu je lah. Biasa la. Hostel backpackers, jgn byk komen. Tp still tak bleh bla la bilik kecikkkkk camtu.
Org lain pun ramai komen camtu, leh tgk trus kat link ni
http://www.agoda.com/asia/hong_kong/hong_kong/lucky_hostel/reviews.html
Lif kecik-tak bleh naik kalo da stop kat satu2 floor-kena turun dulu baru naik-kena beratur panjang-mcm tak selesa dsbnya lah. Aku retu mujo duk tgkt 12, so takde la berebut ramai org. Sbb lif dia mmg direct naik atas je dulu. Lps tu direct turun..kalo ko kat tgkt 4 (sbb aku makan kat restoran tu retu tgkt 4) dan nak naik balik ke tgkt 12, maka ko kena la turun dulu, then tekan balik 12. Ha...begitu.

Maka, kalo nak pegi lagi ke HK, mmg aku saving duit byk2 utk booking hotel. Bkn hostel. Giler tak selesa, tak lena tido termimpi bukan2 dibuatnya. Heh!

[Eh. Has halal restaurant ke Have halal restaurant?? Hahah. Failed grammer la. Choii...]

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign