Pages

21 November 2011

Sirih Junjung vs Tepak Sirih


My adik ipau mau bertunang ari Sabtu ini.
Maka aku sekali lagi ditugaskan utk buat sirih junjung sbb retu masa kak ipau kawen, ai yg buat. Huhu.

Yg belasah je lah tu.
Tp walo belasah mmg aku tak sker buat keja cincai cincai.
Belasah dalam erti kata nak buat yg perfect. Begitu.... poyo
Owh. Nak tgk yg dulu nyer, leh selak di helaian sini - wedding kak nisah
Takde la perfect nau kan. Tp boleh la, dari takde kan.
Takat ni mmg aku tatau nak design cena.
Cuma aku ada tgk2 kat web. Aku sker sirih junjung yg agak tinggi.
Sbb itu lah dinamakan sirih junjung. Kalo hanya merimbun tu namanya sirih rimbun.
Huhu. Memandai mandai saja lah aku ni.

Oke.
Kali ni igt nak pakai fresh flower lah.
Cakap kat mydear "saya nak guna fresh flower, jadi saya nak bgn kul 4pagi utk gubah. Poyo tak saya?"
"Poyo!" sahutnya dgn yakin.
[sungguh jujur jawapan mu incik my dear. Hau hau]

Tgk la keadaan. Sbb jauh rombongannya. Nun di Palong sana kami nak berpergian nati. Tidak kah layu bunga itu?? Pikirkan.Pikirkan.

Oh. Kali ni aku tak terlibat dlm membuat touch up hantaran.
Ada yg lebih arif.

Jadi, tiadalah plan utk menonton Puss In Boots ari Jumaat tu sbb nak buat hantaran.
Yea. Aku telah berjaya sebanyak 80% menghasut my dear teman aku tgk movie tu.
Dia masih belum memberi kata putus. Mungkin boleh dihasut lagi.

Gi tgk ari Senin masa cuti Maal Hijrah tu pun chara jugak kan.
Amik early bird.

3D tentunya. *wink wink*
Tapi aku tatapppp kecewa sbb tak dpt tiket pree dari Nufffnang. Sobss.. kalo tak, bleh tgk esuk dah. Sobsss... tp esuk pun kena berduty smpai mlm kat opis ni. Ada diner malam mesra media plak. Sobsss...

Oke lah. Ni nak citer pasal Puss In Boots atau sirih junjung?

Eh. Cop. Nak tanya. Salu org bertunang bawak tepak kan?? ke tak perlu pun takpe. Sbb aku bertunang ada tepak. Anak sepupu aku bertunang last week pun ada tepak. Tak napak pelik ke takde tepak? Adat tu kan.
Bkn gambar hiasan.

Tu masa aku tunang.
Tepak dibuka masa derang berbincang.
Tanda pembuka adat meminang.
Ewah..cakpong..cakpongg....

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign