Pages

23 August 2011

~Pasal I Am Officially.....~

Officially apa? married??
Haha.

Oke. I'm officially terminated my broadband. Haha.
At last. Setelah beberapa lama aku bertahan.
Dulu sbnrnya lagi teruk lembapnyer. Kadang smpai tak bleh connect langsung.
Tp aku bersabar.
Tp entah macamana. Suatu hari itu. Aku nk online. Tgk dia nyer signal adalah 'very good'.
Tp bkk FB melembap tahap apa entah. Bkn cipan lagi. Penggunaan aku mmg tahap yg mild mild je. Takde download apa2, bkk utube pun sekali sekala (mana nak bkk berkala kala kalo asik hang ajer)

Jadi aku meng geram lah.
Maka aku cabut je simkad tu dari 'rumah' dia.
Mula aku nak simpan, tp kang aku guna gak lagi.
Akhirnya aku zap zap zasss kan saja beliau. Ngeh ngeh ngeh.
Dan tadi. Aku da ke Celcom utk tamatkan riwayatnya bersama haku.
Dah 2thn stgh pun aku bersamanya.
Org Celcom tu tanya kenapa nak terminate? Aku senyum je. Sbb kalo bagitau apa apa kang dia suh tmbh plan la hapa la.

Ekceli dulu aku bertahan sbb aku nak terminate bila aku da masuk umah baru.
Kononnya time tu baru nak amik strimix atau pun Unifi.
Tapi da jadi camni.
Skang aku kena carik bband lain lah.
Tatau samada Digi kah. Atau P1 kah. Maxis mmg takde dlm list. Sorry yer incik Maxis. Bkn aku racist *tetiba*, tp aku rasa tak perlu kut byk2 sgt pilihan. Pening pala aku kang.
Tp cena? oke ke Digi kat area umah aku tu? Alangkan Celcom yg menara nyer sejengkal cuma dari umah aku pun lembss, ini kan pula Digi yg entah di mana2 tu kan.
P1 plak cena ? Ada yg bagi pendapat connection n customer service dia suck.
Hurm. Hurm. Hurm.

Buat masa ni mebi aku tak memerlukan sgt mendalah bband ni.
Sbb da nak raya. Dan balik kg cuti raya lama gak.
Kat umah takde masalah nak online. Kami online secara berjemaah anak beranak (nati kompem rupa CC umah mak aku and seme communicate thro FB je kang).

Tp balik sini sure la aku sangap bangap kan.

Mebi aku nak pakai balik pun either bln Sept or Okt. Ke tak perlu langsung smpai aku masuk umah baru?.
Bleh tu bleh kut. Tp bertahan kah?
Cena nak update blog???
Sbb biasanya mmg aku wat draf sesiap waktu mlm and publish je mana aku sker.
Huwaaaaa.......



kredit : here

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign