Pages

7 August 2011

~Pasal Nak Buat Edisi Lah!~

*sticky post kejap- entry baru kek bawah yooo*

Sari 2 sebelum puasa retu aku ada terpikir mcm nak buat satu segmen.

*Eh. Ko pikir ko blogger haibat haibat mau buat segmen bagai??

Haha. Ok. Oke. Oleh kerana aku bkn blogger haibat maka aku rasa aku buat edisi lah cenggitu.
Edisi ni namanya Edisi Menghargai Follower dan Pengkomen.
Ya. Begitu bunyinya.
Edisi ni mudah ajer.
Seminggu sekali, or 2 minggu sekali, or sebulan sekali aku akan pick satu blog utk aku review kan. Atau mungkin juga seminggu 2 kali kut kalo aku takde idea nak menulis, aku wat Edisi nih.
As simple as that.
Lps tu blog yg aku review itu akan dpt free gift.
Oleh kerana aku bekerja di agensi peneraju kraf, barang2 tu pun nati Insyaallah berunsurkan kraf.
Tp kalo aku baru balik dari jalan2 ke apa ke, mungkin barang2 tu souvenir dari tpt aku pegi.

Aku bahagikan plak Edisi ni kepada dua.
Utk senang aku nak buat.
Satu edisi review utk folloer yg salu dtg komen sini.
Dan satu lagi utk SR sahaja. Yg tak penah komen tapi aku tau dia baca blog aku.

Dan yang pasti aku review follower2 blog pnstoberi.blogspot ini sajalah.
Dah namanya pun Edisi Menghargai Follower dan Pengkomen kan.

Bila aku review blog tu nati, tuan punya harus komen sebelum aku leh antar mystery gift itu.

Ekceli pun aku dapat idea ni lps Cha wat review pas dia dpt adiah GA aku.
Aku rasa mcm terharu lak bila di review dan aku rasa aku patut buat gitu gak pada follower2 aku.
Dan Nana pun ada review sket sbb aku sker wat entry dgn tajuk 'pasal' tu.
Walau pun blog aku ni bukan lah berada di tahap teragung dan mungkin takde effect pun sekiranya aku review blog korang, tp aku rasa ni lah hadiah terbaik yg aku leh bagi pada mereka2 yg rajin baca bebelan aku di kebun stoberi ni.

So, dgn ini, di hari pertama Ramadhan ni aku akan rasmikan Edisi ni.
Mungkin esuk,lusa aku akan upkan review dari blog pertama. Dalam pala ni ada 2,3 blog yg nak ku review kan.
Dan blog yg aku review kan itu akan di sticky post dlm sehari.
Kira kalo blog tu baru, ini juga akan bantu mem promote kan blog tu (eh..skali lagi aku pikir cam haibat smpai ada ramai viewer kan..ampun kan kekhilafan saya ini penunggu gua. Bahahahah)

So, itu saja. Bai bai bai.


Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign