Pages

5 August 2011

~Pasal Majlis Iftar Esok~

Reni tak masak.
Juga tak beli kat PaRam.
Abis tu? Berbuka di luar?
Kurang lebih la kot. My dear kata berbuka kat umah, makan kuih2 je, pas maghrib kuar.

Ada tpt nak di pegi.
Sbb nak beli barang-barang nak buat samting esuk.
Oh. Igt majlis berbuka puasa umah mertua ujung2 sok, tp rupanya awal2 plak.
My dear kata tak ramai.
Tp aku yakin ramai. Harus ada seme adik beradik dan makcik2 dia segala.
So, bila ramai aku tak perlu masak beria-ia.
(memula aku igt nak wat nasi tomato, masak segala dari umah, then bawak je balik sana)

Tp bila ramai-ramai ni tak perlu.
Sbb bila ramai, memasing akan bawak makanan. So, tak perlu bazir.
Dulu pun sbb ramai bawak itu ini, maka makanan aku bawak tak abis. Padahal aku bawak time tu sket je. Pun tak abis.
Aku da plan nak buat apa.
Mmg dlm kuantiti sket je. Kalo tak abis gak kali ni, mmg lenkali aku bawak diri je. Haha. Ye lah oi. Da mmg ko masak tak sedap kan. Sbb tu derang tak makan. 
Kalo singgah PaRam, lagi mcm tatau nak beli apa. Kang lagi tak abis, lagi bazir.

Yg aku pun kat sini je la gatai2 nak tunjuk handal masak.
If kat umah mak aku mmg tahap malas cipan plak.
Pelik tul ngan pangai aku ni.

Tp kalo aku rasa malas nak masak menda tu, aku goreng je samosa segera yg aku beli retu.
Tu pun 6 bijik la kot paling banyak aku bawak. Tk pun 5 ja.
Ye lah, bkn abis pun.

So, apa aku nak buat?
Tggu esuk ya. Mmg aku bwk sket je. Selebihnya tinggal kat umah.
Tak abis takpe, Ahad aku leh wat lunch. 

Eh..??? Hahahhaha.
Gambar sekadar hiasan. Kredit : Here

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign