Pages

31 March 2011

~Pasal Shopping Is The Best Therapy When....

I'm stressed.

Seriyes. Ilang stress suma. Giler lah. Ptg lps aku ting tong ngan berita aku dpt tu, aku ajak my dear gi beli donut. Rasa nak makan donut bebanyak. Lagipun tgk kat tag 365 mcm da lama giler tak pegi makan donut. So, my dear kata ke AU2 kita.
Eh. Rupanya derang tgh sebok pasang khemah. Kan ada konsert AF kat situ ari Sabtu ni. Sapa rajin pegi la ek. Aku mmg tak kwasa la. Dah la ada pasar malam situ. Huh!
Masuk dlm, kat tgh concourse tu ada plak umah kaca. Rupanya bebudak AF ni tgh praktis. Ala, cam kita tgk kat diari tu la. Apa kes? Tgk smbil lalu je la.
Naik tgkt atas, tup2 tgk ohhhhh....sale...murahnya... eh..besnya.... sedapnya kain. ni... comelnya baju.. bla..bla..bla..
Kat JJ AU2 ni mmg byk baju cecantik. Tp kalo nak pilih bra, hbag, kasut bkn disini. Tk byk choice. Motip citer pasal bra? Sbb aku jumpa oh bra ada gmbr stoberi. Huhu. Lama da caik tu. Jumpa, tp tak beli. Sbb masa tu da bayar brg. Jadi mcm segan nak bayar bra je seketoi. Nak amik bebanyak, retu baru je beli. 

Tak plan pun nak shopping. Jadi soping lite lite je lah. Dpt 2 pasang slack sbb aku ni mmg manusia yg takde slack. Nak outstation pun ssh. Tu blouse bunga pun tak dpt lagi tu.Ye lah, aku tgk org cam bes je pakai slack n blouse bunga. Aku tak reti wes blouse bunga2 ni. Teheheh. Ada takde pun,aku ada kemeja je yg sesuai pakai dlm opis. Ce ko pakai gi buat pemeriksaan aset. Mmg tahap peluh keti la ko. Dah tu kemeja tu kan kebanyakkan nya yg cam fit sket tu. Heh!

Lps tu tgk baju bhgn lelaki byk sale. Jadi kata ke my dear, meh saya blanja awak baju nak? Tehehe. Baju sale smpai 70% tu. Bes. Bes. Mula nak beli Durban. Cea. Mcm mematang je pakai Durban kan. Sekali napak baju 'buaya'. My dear kata nak baju 'buaya' lah. Oke, baju buaya takpe bang, jgn awak je jadi buaya..kalo jadi buaya nati, ai akan jadi rimau plak. 

So, ini lah hasilnya bila stress melanda. Seriyes ilang tension pikir masalah keja.
Baju buaya. Miahahahha.

Lps tu beli donut lah. Skali 6 bijik. Abis citer. My feveret donut ever. Beli nam dpt kurang singgit sbb ahli 365. Huyeerrr..... :D


Duren duren tu mmg sejibik rasa durian eh? Setap oh!

Beli jugak A n W. Nak beli ayam. Dia kata tunggu 10minit. Tak kuasa haih. Tp fast food, kalo kena tggu 10minit baik aku makan slow food. Jd beli 1 set coney dog yg panjanggggg tu. Huhu.

Jadi, dgn ini saya akui yg shopping is the best therapy when I'm stressed. 

Ye ke?? But nun jauh di sudut hati aku masih terasa..... smpai ati mereka.....

Maaf la kalo aku tergedik santai plak buat entry beli apa, makan apa ni. Ini pun salah satu therapy gak. Izinkan lah saya menulis suma ni yer, saya tension ni, jd usah lah rasa 'sakit' ulu ati tgk saya jaja beli apa, makan apa ni. Bkn nak belagak yer sayang. Takde niat apa pun. Setakat suar slack Scarlet RM19.90 tu, semerang buleh beli yer sayang. Suci hati je la bila baca entry org yer sayang.

10 juta komen

bestyer shopping...
sedapnyer donut tuh...
nak jugak...waaa....

patutler miker nyokong aper yg teman tuleh..... hahahahahahaha

shopping memang best...
lagi2 tengah sales kan..

Napa ni Reen .. Dah oke ker? Bayak2 bwk bersabau ye sis ... Dugaan Tuhan ni hanya untuk org2 yang dikasihiNYA :D

iye... I pun suke sopin... jom... hari ni nak gi shopin lagi... saya teman... saya spare lagi 'bahu saya utk awak menangis' kalau perlu... ;p

Reen, klu nko tak kisah bole bagi aku password psl round round ? ^_^... mail aku ye... ejamaria@yahoo.com.my

aku kalo stress pn suke soping
tapi da soping lagi stress sbb ttibe duit susut
hahaa

Sedapnye donut tuuuu ... Nak yg stoberi leh ?? Nyum.nyum ...

sabo ye dear.. jgn stress2.. aik mcm dah dekat je umah kite ni..

eT :
Alamak...cecepat suh incik asben belikan. kang sok da berpantang payah lak nak makan.
Eh. Donut buleh makan tak masa pantang?? Huhu.

Amalhaj :
Tau takpe.. tehehehehe

Anie :
JJ mmg sale tu..bes bes..

Adialuze :
Sabar, sabar gak, tp geram...geram gak.. wieeeee....

Maria :
Uh..ari ni ada meting puspanita Induk. Nati yer kalo ada masa I pegi ke bahu u yer :D

Syana :
Hahaha..bebuat tak napak je duit susut tu. ngehehehe

Adia :
Meh la dtg amik... dap tuh.. yummieehh

Daleela :
Dkt eh..leh la deting deting

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign