Pages

29 March 2011

~Pasal Kain 53.5 Meter~

Akhirnya.
Beli dah kain satu kayu utk family in law aku. Utk wedding akak ipar aku bln 6 sok. Abis retu da pening2 tatau nak sponsor apa kan. So, kasik kain ini sajork. Yg ni share gak ngan my dear, but if dia nak sponsor T-Shirt lak pada kaum lelaki aku akan bayar balik pada dia rega keseluruhan kain ni.

Nun ke Nagoya. Retu beria survey kat jalan TAR, tp sudahnya beli kat Nagoya. Ceh!
Bkn per, kalo kat Jalan Tar tu dia da siap potong2 4 meter.
Kiterang nak buat utk bebudak kecik skali. Pehtu ada yg guna lebih dari 4 meter.
So, beli kat Nagoya saja.
Jakel?? Err... ntah. Aku sker lagi beli kat Nagoya la instead kat Jakel.
Tp lain org lain citarasanya kan.
Mungkin sbb dari dulu lagi aku da biasa ngan kain dari Nagoya. Tu aku mcm rambang mata je kalo smpai kat sana. Igt dulu masa ada arwah ayah kalo ke sana nak beli kain 'alah...amik je lah memana, kang balik umah cantik la tu'. Tehehehe.

Jumpa satu kain tu, itam putih. Lawa! Bunga dia kaler itam, tanah putih. Tp bunga byk la. Tp kain tu da tak cukup. Entah 4 meter pun tak cukup. Tetiba dpt idea nak beli itam putih. Tipon  my adik ipar, dia kata tak kesah. Aku rasa oke gak. Walo tema akak ipar aku coklat n gold, better pilih kaler lain kan. Nati amik gmbr pun cantik. Lps tu kalo org nak carik tuan umah pun senang. Napak je yg sama itam putih itu la kiterang. Ha...gitew.


Jadi amik la 53.5 meter. Pe jenuh adik tu potong.  Tkpe la, dpt komisen lebih la kau dik kan. Siap kawan dia kata 'wah..lps ni buleh blanja aku Mc D la'.
Cuma kat Nagoya ni dia nyer SA tak la semesra SA kat Jakel. Kalo kat Jakel tu SA nyer rajin membontoti kita, smpai kadang rasa rimas. Kat Nagoya ni SA ni dia siap berkumpul ketawa ketawa, gelak gelak. Kita plak kena pegi kat dia suh ukur. Nak ikut kita??? mmg tk la kan. Ko pilih la dulu then ko panggil la dia balik. Kat Jakel leh la kalo nak tawar menawar. SA tu akan reduce la rega sket (mebi dari komisyen dia kan). Kat Nagoya ni nan hado la kan. Amik je lah rega itu.

Tp oke lah. Maka bertambah lagi lah baju yg aku blum tempah. Bila thn nak tempah nih?? Adehh..pitamsss...

10 juta komen

TQ Idaa..
dapat je kain tu ..ptg masa OTW blk umah terus tmpah...malas nk tggu lama2 nnt lupa...ckup bln nnt siap lah....TQVM

Kak Ina :
U're most welcome. Harap suka la dgn warna yg dipilih yer. Hihi.
Me tatau la nak tempah bila ni kak. Nak tempah kena antar balik KK sbb kat sini suma tak memenuhi citarasa. Sekali tak sempat...haaa....cena?
Baju menghantar kt Melaka pun lum tempah. Aiyark. Aiyark.

amboi... sakan ha sopin kain... 53.5 mtr tu... jenuh motong... ;p

wah, sudah membeli kain...my mom dah bising suruh beli kain kalau nak tempah untuk baju raya nanti....


New Entry: Pemandu Wanita: Berhemah VS Berbahaya

klu nak beli kat jakel datang pepagi jadi org terawal confirm dia turunkan harga gile2 punya. dari rm30 semeter leh dpt rm10 semeter...tp kena pandai tawarlah...

pastuh dtg mesti time hari org kerja, 2x kali dah azi wat camtu ...berkesan...

amik gmbr ramai2 sure best suma pakai baju sama.. hehe

Baiknye dier ... Bestnye pakai baju sama ... ;)

wahh boria la nnt ek
ok la tu, baru meriah kenduri

syok la family akak...dapat baju sponsor...hehehe...

Maria :
Hahaha...sekali sekala beli berkayu kayu. aku kawen dulu pun tak beli sebanyak ini. hihi

zahidah :
ini baju utk kenduri kawen bln 6 nati. :D

Azi :
Owh.. bes tu. Kain RM30 semeter?? wahh..itu Reen peruntukkan utk batik je. Huhu

Otteck45 :
Hai..slamat dtg ke kebun stoberi ni n maceh jadi follower :)
Ha..tp kalo kenduri sure ssh la nak amik gmbr sesama. huhu

Adia :
Teheheheh... bkn slalu... :D

Syana :
Boria secara beramai2. Umah aku dulu sket je sbb adik beradik tak ramai :)

Lynn :
Err... family asben akak. Teheheheeh :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign