Pages

26 October 2010

~Pasal Supplement~

Aku ni ok je kalo nak makan supplement nih. Takde poblem. Sng je telan.
Tp yg poblem adalah kedisplinan aku dlm mengamalkannya.
Seriyes. Mmg aku ada poblem tang tu.
Pasal tah. Langsung tak displin.
Camtu gak ubat kalo aku demam ke apa.
Kadang saja buat2 lupa nak makan. Apatah lagi kalo dah sihat (kan antibiotik tu arahan doktor kena habiskan walo dah baik kan).

Dulu aku makan gak vitamin brands Kordel's. Executive B namanya. Ada B Complex, C & Minerals Formula. Katanya utk Exec2 yg sibuk la. Walo aku bkn Exec sbb opis aku ni mmg takde Exec pun, tp aku telan gak la supaya ada tenaga. Tp skang aku tak brani lah sbb aku rasa menda tu membantu gain weight aku ja. Yelah..nak bagi tenaga kena la makan, nak makan kena la ada selera. So, mendalah ni mmg bantu aku naikkan selera lah. Dulu b4 kawen bleh la sbb masa tu berat 37kg, skang ni dah lebih 10kg better tak payah nak bantuan bantuan bagai. Kang dari tong gas naik ke tong dram naik kepada tong..tah tong apa tah. Jgn tong sampah cukup.
Kredit : Kordel's
Lps tu dah kawen aku start makan Asid Folic, aku mls dah nak makan supplement lain.
Tp aku mmg sker makan (minum) madu. Bermula dgn madu tualang yg Mesia punya smpai la skang ni aku consume Manuka-Honey Mart. Aku tatau la apa perubahannya. Tp aku rasa ok la kut. Mmg rasa kulit mcm supple sket. Takde la kering gersang kan. Dah abis pun satu botol ni. Nak beli lagi. Retu ada promo. Dpt la murah sket. Share ngan kawan aku kat LKIM sanun tu. Kena tggu promo lagi la nak napaknya nih. Oh. Nak tau pasal manuka ni, sila surf web ini - manuka honey mart
Kredit : HoneyMart

Skang aku dah terpengaruh plak ngan iklan yg uruf2 kuar kat PC tu. Yg panahan mentari memanah mata tu. Haa... Inner Shine Pati Beri lah. Aku tak penah consume any Inner Shine brands ni sbb aku rasa cam mahal jer. Plak tu aku ni dah la tak displin. Nak nak makan sgt, lps tu ku biarkan sepi di pinggir sawah meja. Tp sbb terpengaruh ngan iklan tu, pastu pulak retu pas raya mata aku mcm buat hal, tetiba mcm kelabu je rasa, aku rasa aku perlu buat sesuatu. Nak minum air carrot tp cam malas nak blend dah (eh..baru tingat aku ada blender serbaguna tu. Huhu..lama dah tak buat air soya. Kan..aku dah kata, aku ni mmg tak displin). So, kasik terai lah ini plak. Dulu Diana Danielle pun tak dpt pengaruhi aku, tetiba uruf2 kuar dari PC tu dpt mempengaruhi aku.

Jadi td dah beli kat Guardian. Esuk pepagi minum. Mmg semangat. Tp kang lelama aku malas lah tu. Harap2 tidak la sama nasib dia mcm vitamin, JMD dan lelain tu. Mmg rugi tol. Beli, makan/minum sket je, pehtu dah xpired buang trus. Trok kan?

4 juta komen

nk tgk la hasil nye..adakah anda berjaya meminumnya..heheheh

sy juga tak berdisplin dlm makan2 benda berkala ni...
seingt sy..lepas operate dlu je sy displin...tu pon... utk last 3 biji ubat...sy stop... malas... uhuhuhuhuhu

suami selalu marah sbb malas makan ubt...

huhu..ada nam botoi ja cikbedah. Berjaya la gamaknya tu. Seminggu je dah 20inggit. sebulan dah 100. tak payah la minum hari2.. hahahahha

Akak tak makan jamu ke? Jamu orang kampung yang tradisional tu. Boleh juga untuk tenaga~ Kalau makan jamu ni tak payah risau, sebab InsyaAllah tak gemuk. Kalau nak boleh lah oder.hehe

Anita :
Kat atas tu akak ada tulis JMD kan.. tu jamu la tu.. Jamu Mak Dara. Yg tu pun akak tak berdisplin memakannya dik..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign