Pages

19 October 2010

~Pasal Berisi Tp Takde Isi~

Again. Citer pasal peknen. Kebetulan lak mggu ni penuh citer berkaitan peknen nih. 
Ni citer baru. Masa lps aku wat entry kecewa kecewa tu. Trus naek meting.
Sblm tu kat bilik meting tu ada meting lain.
So, tggu jap kat luar. Maka dah abis tu keluar la ahli2 meting sbb kiterang nak masuk.
Sekali tgh aku duk kat kusi tu dtg la sorang kawan.
"Ida...lama tak jumpa"
Aku pun cam ha..ok..sengih je la. Sbb dlm ati kan aku duk menyampah2 nak masuk meting, plus kecewa lagi la hapa kan. Memacam pikir otak nih.
"Eh...ko..berisinyaaaa..." Macam teruja dan terkejut tgk aku dah berisi ni. Tgk mcm aku ni gemuk giler la kan.
Aku sengih lagi..tk smpat nak ckp apa. Terus dia smbg.
"ke sbb ada isi nih..ada eh..ada eh..ada isi" sambil pandang2 perut aku.

Hieee...udah la aku ni tgh berpikir memacam. Nak kena masuk meting yg ptt aku tak yah masuk. Nak kena pikir itu ini..tetiba dia buat pangai camtu plakkk...

Aku pun bangun je dari kusi, trus masuk bilik meting. Sblm tu aku sempat ckp
"boleh tak kalo tak tanya pasal mengandung..ini jumpa je mesti ckp pasal mengandung. Malaslah"
Aku terus bangun..jalan masuk bilik meting walo sebenarnya aku nak masuk last skali dlm bilik meting. Yelah..aku bkn ahli meting tu kan..just nak jawab soklan2 je kan.
Aku dgr dia panggil aku. Tp aku buat donno je.

Lantak kalo dia nak kata aku emo ke apa ke. Tp aku dah muak dah dgn soklan2 mcm tu. Tgk aku gemuk, kata mengandung. Salah ke gemuk wes. Gemuk tu mesti mengandung ke? Tu aku tgk ada budak tu mengandung dkt 8 bln dah maintain je badan dia. Tak gemuk langsung. So kenapa ko buat kesimpulan gemuk tu mengandung.

Nak kata aku emo kata lah. Tp aku masih boleh bertahan kalo yg tnya tu mmg ada hub baik dgn aku. Mcm retu, aku pi Penang. Then kawan yg dah lama tk jumpa trus tanya "Badan naik la Kak Ida..makan ubat ker" (ubat tu maksudnya pil perancang la kan.. Kan org makan pil tu badan cpt naik). Tp aku takde la menyinga ke apa ngan dia sbb aku rapat ngan dia. Dulu serumah dgn aku. Jd aku rasa dia ada hak la nak jaga2 tepi kain aku. Ini...jumpa sekali sekala je tetiba sibuk nak tau aku peknen ke tak.

Mana yg dah ada anak tu, korang mmg aku anggap insan bertuah. Takde sapa pun akan amik berat tnya korang mengandung ke apa (walo aku tau, kalo ada anak sorang, org akan tnya bila nak tmbh..bila nak tmbh..persoalan yg tak akan abis selagi ati derang tak puas). 

Mana yg senasib ngan aku mungkin paham perasaan aku ni. Cuma kadang mungkin korang tak sampai hati nak buat org camtu. Aku ni mmg dah smpai tahap tak tahan dah. Kadang smpai rasa mcm hina sgt diri ni bila gemuk org kata mengandung tp sebenarnya tak. Mcm OKU plak rasanya. Ha..mmg aku emo giler lah kan. Lantak lah emo ke tak. Yg pasti aku dah malas nak cover2 lagi dah. Lps ni dia tau..aku emo kalo ditanya bab mengandung. Lps ni mesti dia citer kat suma org 'alah..Ida tu tnya mengandung ke tak pun nak marah". Ah....lantak lah.. aku dulik hapa. Bukan dia bayar gaji aku (eh..relevan kah)

Aku dah sabarkan diri aku ni.
Aku dah pujuk hati ni.
Aku berkali2 dah katakan pada hati ni bahawa setiap yg berlaku ada hikmahnya.
Tp..org di sekeliling yg salu sgt buat aku rasa down down down.

That's itu..itu saja. Moga mereka itu sentiasa berada dlm lindungan Allah hendaknya. Amin.

Sapa lah taknak zuriat kan???? Dan bilakah aku dpt merasa saat sebegini... tsskk....

Source : Here
Oh ya..utk kamu, kamu, kamu, kamu dan kamu kamu sekelian, aku tidak menulis perihal kamu kamu atau perihal rakan2 kamu. Jadi aku rasa tak perlu la kamu jaja jaja cerita ini sekelian alam ya sebagaimana yg pernah berlaku pada aku satu waktu dahulu. Aku tak mahu melayan itu suma. Byk perkara penting yg aku perlu pikirkan dari membincangkan persoalan ini.
Ini blog personal sama lah seperti diari ku sendiri. Jika kamu kamu sekelian  dpt membacanya, diamkan lah saja utk diri kamu seorang. Jgn la menjaja cerita ini di sana sini. Mencari2 org dan kemudian berkata 'eh..ko tau..Ida tu dlm blog dia tulis pasal ko'. Apa faedah yg kamu kamu dapat? Masuk dlm SKT kamu kah?
Cuba tnya pula apa aku dapat? Ngeh..dapat duit la. Haha.
Lps tu aku rasa tak perlu la print2 blog/entry aku nih macam ada kawan kamu buat dulu. Opis kita ni kan dah kurang ink printer. Tk perlu bazir bazir. Just gugel PUANSTOBERI. There...berlonggok citer pasal pnstoberi dlm ni. Kan mudah tu. Kamu kamu tahu, every each penjejakan kamu kamu serta kawan kawan kamu itu membawa rezeki pada blog ini. Baguslah kalo mcm tu sbb visitor pnstoberi semenjak contest tamat mmg merudum. Iklan pun jarang masuk. BE pun dah tak selebat dulu. Kalo kamu kamu rasa kamu kamu best sangat dan suka jaja cerita org..silakan..ai tak kesah. Aku dapat sesuatu..tp kamu??? Lu pikir lah sendiriwww..

11 juta komen

sabar ye reen...
saya paham pe yang reen rasakan...
dulu saya pun pernah kena gini...
down sangat...
tapi lagi rasa tertekan bila ada tekanan dari luar...
ingat apa...buat anak cam beli popcorn kat pasar malam ke...
kalu senang gitu, tak yah kawin, terus p beli kan...
tapi tulah, mulut orang...
saya dulu pun emo gak sal ni...
hubby tak kisah...tapi orang luar yang banyakkk kisah...
merajuk tul hati time tu...

sabar eh...derang takkan berhenti selagi lum puas....

ala...jgn la emo2... dont b sad yer...
meh kite enjoyyy...
sy pon dh boring dgr org tny soalan tu..
klu dorg tgur je perut maju ke depan..sy jawab la..aah mengandungi cacing...pastu blah...
bosan ai org asyik tny soalan tu..
makan masam2 pon org sabit kan tu jugak... uhuhuhuhuh

Cik Mot :
Lelaki mmg camtu kan..buat dunno je. Tp kita ni la tak tahan.
Entah bila la derang nak puas kan. Napak muka aku ni tnya pasal mengandung, tnya pasal mengandung napak muka aku..ha gitu la kekdahnya.

cikbedahlaser :
Gigil rasanya nak menahan hati ni dari mengeluarkan kata2 yg mmg derang makan dalam kalo tnya pasal tu. Tp nak buat cena..dah lumrah alam...suka nak tnya sesuatu yg mmg org menyampah..
Terpikir gak adakah ini balasan pada akak..tp rasanya akak tak penah nak kak nap kan org. Lantak ko lah ko nak mengandung ke, gemuk ke, berisi ke.. haii.entah lah

insyallah...pasti ada rezeki satu hari nanti...

Anggap ajerlah kata2 orang luar itu sebagai satu doa..insyallah hati akan tenang

best betui ko laser gitu ida..aku SOKONG!
biar aa nk kata emo ke hapa..dah mmg emo so what! nk saman? tu kira nasib baik aa jawab pakai molot..ce ko jawab pakai kaki? hah nayaa....

aku gemok gak dah ni weh..tapi tak berisi2 gak..hehehe..nnt kita reunion time aku balik mesia kita men laga2 lemak ek! hahahah!

akak..akak sbr tau..wpun erin xpnah rase lg mungkin akak akan pk erin xbape paham tp erin salu anggap n pk..mcmane klu aku kt tmpt die. jadi erin leh phm perasaan akak tu sket2. lgpun mkck terdekat erin pun ade prob mcm akak ni gk.sian die..dh lebih 10thn die kawin, mcm2 usaha die buat tp xdpt2 anak lg.tp die n hubby tetap sabar.erin suke tgk dorg.romentik je.saling sapot2. smpi adik erin dorg manjekan mcm anak dorg sbb die pun lahir time2 aunty erin tu bru kawin..

wpun die xpnahh tunjuk kekecewaan die tp erin paham sbb erin pun tkot jd camni kt erin nnt
tp kn kak..sume ni ketentuan allah kn? tiap keburukan yg berlaku kt kte..mesti ade hikmah nye.samada kte sedar atau x n cpat atau lmbt jer.

sori yer if kate2 erin ni wt akak lg emo plak.huhu.i feel sorry 4 u tp erin doakan yg terbaik utk akak yer.amiin..

utk akak sy ade tag contest. just to make u happy join2 contest2 k?muahx kak reen!

sabo.. derang memang gatal mulut @ terlebih peramah..
yang belum kawen tanya bila nak kawen, dah kawen tanya bila nak beranak.. Saya seminggu kawen dah ada yang tanya dah berisi ke belum.. la ni anak dah tiga, tanya lagi bila nak tambah...

insya-Allah rezeki tak ke mana.. Amin

sabar ye k.reen.eka pun penah rasa apa yg akak rasa...cam nak bg penyepak pun ada.opssssssss...siap kata eka plan ke...siap advice muda2 la kene beranak byk2.pdhal tak penah plan pon.

kadang2 rasa cam hina sgt (ngalahkan penyakit aids) disebabkan tak leh preggy

kak reen..bnyk2 bersabar ye..muda lagi la..hehe.ade bnyk masa lg...sya sbgi rkn blog akan doakan rezeki akak ye.insyaallah~

Riziela :
Terima kasih atas nasihat tu.

Che Sue :
Ha..ko tau la aku kan. Tu pun seb bek aku blah je camtu. Kut aku meroyan2 lagi ssh. Hahaha

Erin :
Macih eh..macih..akak da tgk tag tu..nati eh..akak buat. :))

Anum :
sobsss...mekasih..mekasih..

Eka :
Kadang tu smpai thp kita rasa 'menyampah' sbb tu takleh nak sabar. Tul tak?

Farah :
Huhu. Muda tak muda la..tp buleh je nak rilek dulu. Tp derang2 tu la.. prihatin la benau. Smpai tak paham dibuatnya. Macih tau doakan akak.. terharu.. sobsss...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign