Pages

19 October 2010

~Pasal Kekecewaan Hati Ini~

Disappointed.
Kecewa.

Pernah rasa kecewa tak bila segala usaha yg kita buat bersungguh pada mulanya dgn harapan ending dia akan berakhir dgn sebuah kejayaan, tp lebur gitu shj atas sbb2 yg mcm 'eh..tak sepatutnya jd camtu'.

Pernah rasa kecewa tak bila sesuatu yg kita dah buat utk jangkamasa panjang, diterima oleh semua pihak tp tetiba satu hari ada yg dtg kata menda tu tak boleh pakai lagi. 

Kecewa.
Disappointed.

Sabarlah wahai hati. Jangan lah terlalu mengeluh.
Ini lah yg perlu kau tanggung bila mana ko telah menyain surat setuju terima utk jawatan ni bln 6 ari tu. Inilah tanggungjawab nya. Jgn lah ko berputus asa. Kerana ini jalan yg ko pilih. Dan jalan yg telah ditentukan rezeki oleh Nya. Maka percayalah setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.

Aku tak boleh nak tulis pepanjang sbb aku rasa blog ni dah makin 'bebas' dan 'open'. So, kalo btul2 tertekan dan perlukan utk aku menulis..aku kena tulis kat umah sebelah lah. Umah VIP je boleh masuk tu.

Sementara nak tggu masuk meting,(which patut aku tak perlu masuk pun)..aku menulis jap sbb rasa mcm down giler sejak ptg smlm. Kalo camni, cemna la aku nak wat treatment...napaknya keja pun makin lama men stress kan aku. Dan sekali lagi, plan aku nak register UM utk kemasukan Disember ni tertangguh lagi. Dah kata kalo dgn jawatan skang ni mmg agak susah. Tp tkpe lah..tggu la nati kuar iklan lagi skali. Insyaallah..pasti ada hikmah juga kenapa aku tak register skang. Yakin dan pasti bahawa ada sebabnya kalo Allah jadikan sesuatu itu.

10 juta komen

sabo ek...
ada pelangi selepas hujan lebat kan?

sabarlah kak reen yer... dugaan tue..

tul tu reen
blog ni terlalu open..
kalu nak menulis tuk sakitkan hati pihak lain...baik tulis di tempat lain...
tapi terpulanglah...mungkin ada yang puas bila apa yang diluahkan menjadi bahan bacaan...hurmmm

wah nape ni uols..meh Ym ngan weols share prob uols tu..sharing is caring kan....hehehehe

btul kata uols tu...setiap kejadian yg berlaku pasti ada hikmah nye..so bersabo n b strong bebeh...

i lebiu

salam ida,hadiah tu akak dah sampai,terima kasih banyak2 ya,cantik kain batik tu...
nnti buat GA lagi ya!!!

jom... gi spa... tak pun... red box... ;p
paling kokak pun nko datang rumah aku... aku masak... nko makan... pastu bole tolong aku kemas rumah... hihihi

hah? tangguh lagi nk sambung? aisehh..takpe aa if ada rezeki, next year ko musti buley!! go go chaiyok!

Safinaz :
Moga ada la pelangi..tp reni tak ujan la plak..eh..ujan ke..tak pasan dah.

Cute Mum :
Mmg tgh pujuk hati ni agar bersabar.

Cik Mot :
kadang kita tulis tu tak berniat pun nak sakitkan hati org lain, tp org tu yg tetiba rasa cam 'eh..dia buat citer aku lah' atau 'eh..ini citer pasal kawan aku ni. cpt print..tunjuk kat dia' penah kena camtu dan hampeh sungguh rasanya kena camtu. Choii tul ngan org sibuk2 hal org neh.

Heze :
Aiols tak YM waktu opis. Kat umah bleh aiols YM. Nak YM skang kah?? jum..jum..hikk hiksss
thanks by d way sbb amik berat.
I lebiu u 2,3.. hihi

imonmom :
ha..da tgk kat blog akak..maaf la kak..adiah biasa2 jer.

Maria :
Aku stuju tang karoke tu je.. jum jum... tp aku leh time wiken je which sure ko tak buleh. HIhi

Che Sue :
Ye lah yunk..tk smpat retu. Kan raya la apa la..trus tak smpat aku nak register. Plak tu kena wat esei in BI bagai.. aku dah bengap skang nak esei2 BI neh.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign