Pages

21 October 2010

~Pasal Outdoor Photoshot~

Kengkawan...nak mintak tolong lagi nih..
Ceh..smlm da mintak pendapat pasal sponsor.
Reni nak mintak tolong lagi. Adeh...ada je pnstoberi ni kan.
Hihihi..

Ini adalah terpesona melihat gmbr2 wedding Sheikh Muzaffar retu lah kan.
Sapa tak terpesona tgk gmbr2 camtu kan. Mmg bagai di kayangan lah. Terbang2 gitew. Kalo kamu seorang photo freak mesti kamu suka lah.

Ekceli aku penah plan nak outdoor p.shot ni masa wedding annivesary last year.
Amik gmbr outdoor bertemakan santai-ceria.
Teringin sgt. Sbb masa kawen kan formal.
Ini aku nak buat mcm kat tepi tasik. Bentang tikar petak2. Bawak bakul ada makanan. Piknik di situ. Bes kan. 

Buat gmbr mcm ni ke kan. 

Dari : sini


Atau camni ke. Mmg lomantik lah kan. Ai like. Ai like. (Smbil tunjuk 'like')

gmbr : sini
Tapi tidak sebegini. Huhu.
Gmbr : sini
So, thn ni aku ada sajes kat my dear. But then biasa lah dia. Sure akan kata "haishh..tak payah la".
Tp aku rasa nak buat gak.
Nak amik gmbr2 santai. Mcm kat tepi tasik (ttwangsa la kut..leh napak KLCC. Haha. Motip??). Atau gi kat UPM tu. UPM kan mcm ada bukit rumput2 hijau ada pokok sebatang tu kan. Dapat kat Taiping pun jugak. Taman tasek tu kan. Wahhh....cemna nih..tetiba mcm terliur. (eh..giler ke hapa..ko mengidam ke hapa pnstoberi oi).

Tp aku terpikir gak utk hold dulu sementara umah aku nak siap. Nati leh amik gmbr kat swimming pool je sambil pakai bikini. Haaaa..haaa...apa ko nak mampus nak pakai bikini je. Nak masuk majalah Mangga ke hapa?

Tp kalo within bajet, utk thn ni nak buat ok jugak.
Tidak lah aku nak cari mcm saiful nang atau otai2 photographer ni kan.
Utk ini aku nak carik PG yg biasa2 je.
Tk perlu lah mempunyai tahap tggi nyer ilmu PG nyer tu.

Ada tak korang kenal sesapa leh tgkp gmbr dgn cunh?
Yg salu tgkp outdoor p.shot santai.
Saya mahu tempah. Sbb kalo nak buat mebi dlm bln 12. Mebi masa cuti awal Muharam ke . Bulan 12 adalah bulan yg PG suma tak menang tgn kan. So,mmg tau fully booked dah mereka itu.

Ada tak sedara mara or kawan2 korang yg baru nak berjinak2 dgn xtvt PG neh. Mau lah buat. 

Owh. aku mmg sker bergambar (tp kamera sendiri lah dan kamera org2 yg aku kenal lah..hihi..tak sker ah gmbr aku yg gemuk giler ada merata kat kamera yg aku tak kenal..malu oih). Dan sker nak buat cecantik gmbr tu mcm buat photobook ke kan. Suka. (pastu tak bukak2 photobook, pastu semut bersarang. haha.. itu la terjadi kat album kawen aku retu wess...giler..seb bek yg album biasa..bukan pada photobook. Tu pun tatau la tu. Lama dah tk bukak tu..)

So, aku plan nak book PG lah utk tu. Mebi dlm bln 12. Mungkin nak skali pakej ngan buat photobook. Bajet? Aku lum search lagi lah sbb dulu 2 thn lps aku leh agak la berapa bajet utk buat menda2 ni, skang aku blum survey lagi. Kalo ada..sila suggest kan yer.

Lokasi tu kalo ada PG area KL pun buleh. Area Perak pun di consider. (PG aku masa kawen dulu?? hah..kuwasa mak nokss..)

Terima kasih. Kerjasama anda amat dihargai. Hi Hi Hi.

8 juta komen

ermm raya ritu weols nk buat photoshoot gak tapi kebizian melanda so xjd buatler...

weols bleh rekemen kt uols sal photograper nie...

apakatta uols carik jek thelakilaki kt pesbuk weols...garenti uols puas hati ngan hasil keje dowang ngee

ehehehehe...sy baru berkira2 nk wat promosi...
rm300... photoshoot dgn makeup... sy buat dgn quiny bridal...
klu berminat leh r..
heheheheheheheh

hah... baru je aku nak letak nama cikbedahlaser... ha... try la... dia dah tinggal komen tu... ;p
klu ok buleh la aku try gak... ;p

kuang kuang kuang..
hahahahahahhaah

kak akak leh masuk fesbuk sy
Rafidah Shariff
kalau sesusah..klik je fb badge sy kt tepi blog tu... masuk la sy nye photo album... ade byk sudah campur2... carik la..heheheehh

sy budak baru belajar...

Hezesuze :
Nati aiols terjah okeh

Ejamaria :
Ha...tu la pasal.

EKA :
jum kita amik gambo camtu nak??

Cikbedahlaser :
Wah..ini mcm pucuk dicita ulam mendatang. Mmg akak nak carik 'tukang tgkp gmbr' je. Sbb nakkan CD je, tamo la album2 bagai. Tu akak nak wat sendiri je kan.
Ok..ok..akan dipertimbangkan eh

haaa.
akak dtg la amik gamBar kat upm ni, nnt ley Nita dtg terjah join sekali bergambar.hihi :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign