Pages

24 October 2010

~Pasal Redeem Redeem~

Ari ni baru berkesempatan nak bkk bil2 yg dtg.
Biasa la. Dah gaji harus la melangsaikan hutang-hutang keliling pinggang tu.
Kalo pakai online ni mmg tak tgk bil la kadang tu kan.
Kadang mmg byr je lebih. Sng. Takde la mekak mekak nak suh bayar bayar kan.
Cam bil tipon. Mmg aku byr lebih. Nyampah aku tgk bila smpai msg yg kata bil anda tlh smpai ke had kredit limit. Sila buat bayaran bla bla bla. Nyampah hamat. Bayar lebih. Kut nati bil terlebih tak la rasa sakit sgt.
Retu aku kena 3rat masa gi Bandung. Hoho. Tp seb bek tak rasa sgt sbb aku da biasa bayar terlebih. So, baki nak kena bayar tu sket je.
Oh. Bkn nak citer pasal tu.

Nak citer pasal redeem points ni.
Aku baru tgk points Maybank. Tkde la smpai thp belas2 ribu. Baru 9k camtu.
Selama ni ada gak aku rasa tingin nak redeem. Tp tak redeem pun.
Cena ah nak redeem?
Aku tgk ada yg boleh trus ke kedai tpt nak redeem tu. Or p kat maybank kad centre sanun.

Dlm byk2 tu, yg aku rasa bes adalah tupperware n voucher.


Voucher ni bkn per, kut nati aku nak buat contest lagi ke kan, leh dijadikan hadiah ni. Ngeh he he.
Tp paling rasa nak redeem tupperware tu lah. Mmg hajat hati nati kat umah baru nak start wat collection tupperware nih. Tp Awas! bekas tu tak buleh la dijadikan bekas nak kasik org bwk balik makanan ke hapa. Mmg kemana hala lah jawabnya. Mcm kat umah mak tu. Bising dia tupperware dan tipuware dia ilang tak dpt dikesan. Abis tu anak menantu bwk balik makanan, pehtu tak pulang balik. Aku kalo bawak balik KL sure aku bawak balik ke kg bekas tu. Ye lah..nati sng nak buh apa2 utk bawak balik lagi. Hihi.

So, utk org, nati aku beli khas tipuware okeh. Ala,hok bekas putih tahan masuk microwave tu pun ok per. Beli byk2, buh kat umah, bagi je kat org nak bekal apa2.

Pehtu tgk kat CIMB plak. Ni aku ada c/credit points je. Mmg tak byk lah. Takat 2,3 ribu je. Tp aku tgk brochure dia buleh top-up ngan duit. Ada gak tupperware. Aku rasa nak buat camni lah. Aku nak wat collection tupperware ni dgn me redeem points ni dulu kan.

Tp lama tak masa nak dpt menda di redeem nih? Tk penah lah aku buat. Cam Maybank tu kan dia salu buat treat fair kat MV kan. Tp tak penah aku rasa nak pegi pun. Points bukan ada puluh2 ribu smpai leh nak tukar dgn microwave ke apa ke kan. So, dari bersesak2 ramai2 tu better aku tgk dia nyer web je nak tukar apa. Tp tu lah masalahnya...mcm tak reti plak nak me redeem. Sapa ada pengalaman. Meh la share.

7 juta komen

redeem jgn x redeem...nanti boleh buat contest dan bagi hadiah tu pada pemenang...hehehehe...

oh ckp sal redeem weols nk redeem cimb n hsbc huhu

my dear pnstoberi,

td kiter pg kat tpt awak... ekceli g dpn tu, singgah sane jap tgk2 tp tatao cene nak contact.. hahaha so hadiah ritu x leh redeem2 lagi lor.. pos jer leh tak?

Axelida :
Alamak..awat tak gitau by emel nak dtg. Adehh..
Ni sure igt saya memain pasal adiah awak kan?? hohohohohhh...
Ada la yunk adiah tu..siap balut dah. Tp nak pos tu agak mmg la bz bziest. Sy dah SMS tadi..better by hand je la sbb kalo dah kuar gi post opis tu baik la saya pegi jumpa awak je.
Betul tak??

Tp..jgn risau eh..janji ttp janji.. adiah tu ada... saya tak tipu...dun wori eh ;P

selama ni pernah amik tau pun bab2 redeem me redeem kat maybank2u tuh. yg biasa dok amik kisah points bonuslink jerk psl byk sket points kat situ...

adiah dah smpai dah last week. rasanya dah tgal jejak tp tgk2 blik ader pun komen tu kat entry mana ntah. mmg time tuh line giler sket kot.

sker sgt ngan adiah tu... tq byk2 yer... xsmpat lg nak wat entry. kang dah kena rasuk ngan mood rajin kang kita shout sini yek

oh ye kak reen...next wik juga sgt tidak dapat.sbb sye ade hal di luar KL...tp Ahad ptg mungkin boleh.sbb sye blik ahad tu.insyaallah boleh jupe..ermmm...akak ade no.fon sye kn??boleh x akak sent ur fon number plak..nk tny senang~tq k.reen..

Lynn :
Tu la..memula rasa mcm nak redeem sgt..tp rasa mcm nak simpan lagi. Hihi

Hezesuze :
Cena nak redeem ni..meh la ajar aiols..

Ayangaizul :
Bonuslink?? huuhu.kita nyer langsung tak bonus yang tu. Huhu..
Owh..dah dpt. Ok..lega rasa :))

Farah :
Ok..akak dah kasik no. fon :))

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign