Pages

28 October 2010

~Pasal Meja Di Lap~

Hai uols. Lambat sket meng update. Terlewat sket masuk opis reni but then still smpat. 8.59am 7.59am uols. Haha. Abis..dah gerak kuar umah pehtu pusing balik masuk umah. Sakit perut la plak. Haha. Org tua kata tak baik pusing balik umah kalo dah kuar kan..Ahh..pedulikkan..abis...takkan nak kata punggung kepala punggung kepala spjg jalan ke opis lak kut. Haha. Ok..lupakan pasal itu (eh..korang amalkan tak petua tu..kalo rasa nak ter ber**, tp jauh lagi toilet ke hapa, kita cakap punggung kepala punggung kepala byk2 kali. Aku dlu salu gak amalkan esp kalo dlm bas ekspress. Haha. Satu lagi org kata pintal ujung kain ke ujung tudung ke. Haa..gitu..tp itu aku jarang amalkan.. tak kuasa la plak..kang berkedut2 baju ke tudung tu. Huhu)

Bila dah lewat makanya masuk opis kena buat keja dulu. Diskas diskas dulu. Buat keja dulu then kul 10 baru aku bekpas. Ha..ni baru pas bekpas lah nih. Nasi Goreng Sardin. Sedap uols. Byk giler plak tu. Aku call je akak kantin bawah ni, pehtu turun amik lah. Ada lagi tu..kang lunch smbg makan.

Kalo org tgk setimbun nasik tu ada la komplen2 lagik. Kata aku dpt keistimewaan la apa la.

Betul uols.. pasal lap meja pun buleh jadi issue. Kata aku dpt keistimewaa meja di lap lah apa la.

Retu kan masa promosi ada jualan gerai makan kat bhgn luar. Kira open utk sementara bawah khemah tu kan. So, biasa la kalo time tu, sure mcm tak terurus sket. So, ada satu ari tu aku n bebudak aku turun makan. Dtg la sorang peniaga tu lap meja tpt aku dan kengkawan duk. Itu pun buleh jadi isu uols.
Katanya sbb aku ni jaga n selaras gerai2 makanya aku dpt keistimewaan tersebut. 
Kah..kelaka kan uols. Yg org tu lap ko napak. Yg aku lap sendiri ko tak napak pula ya. Nak jadikan kebetulan masa tu org tu tgh nak angkat2 pinggan dia, so dia lap la trus meja aku duk tu. 

Memasing yg buat keja tentu lah kadangkala dpt sedikit keistimewaan atas penat lelah kita melakukan keja tersebut kan.
Tak pe la..aku ni takde kehingin pun nak dpt keistimewaan camtu. Tu secara kebetulan je. Mana aku tau dia tak lap meja ko. Kalo aku tau, aku suruh la gak. Dah derang tak panggil, dia tatau la meja korang kotor.  Bongek giler aku rasa isu tu.

Lps ni dlm meting aku nak cakap :
"Bos, kita rotate kan je keja2 masa promosi ni. Ada org jeles kat saya sbb meja saya kena lap waktu saya dtg makan kat situ. So, saya nak la bagi org tu rasa plak keistimewaan tu"

Tp..ingat..ko nak keistimewaan tu ko kena la gi cokit beli lapik meja tu, gi alaskan. Sebelum tu ko dah kena jumpa suma2 yg nak meniaga tu, kena bahagikan tpt secara adil sbb kalo ko dpt peniaga yg cerewet seinici kurang pun dia akan kira. Pagi2 dah kena cop tarikh pada kupon utk serahan lps jam 5 pada petugas. Setiap hari kena check kebersihan kawasan, longkang, bersedia  utk menerima segala komplen baik sekecik2 kuman mahupun sebesar2 gajah. Kalo rega makanan tu mahal ko kena deal ngan penyewa tu utk turunkan rega, lps tu kutip balik kupon tu pada peniaga tu setiap hari, tempek pada ketas, kira, hantar pada akaun utk dikeluarkan cek. Bila dah dpt cek kena call balik penyewa tu utk amik cek. And kena dtg setiap hari tnpa henti dan kena tunggu smpai abis function sbb takut2 kang ada lagi aduan rakyat. Bila dh abis suma, ko kena kutip balik kesemua alas meja, bersihkan pulak utk kita pakai another function.

Ok, pas ni aku akan serahkan suma keja tu utk di handle pada org yg timbulkan isu lap meja tu.

Aiols tak kesah pun..takat hal lap meja..aiols kat umah lap satu umah pun tak heran.. nati aiols dtg umah uols dtg lap meja umah uols plak yer. Aparaa...hal meja pun leh jadi isu. Felik tau!! Ke nak report kat SPRM kata aiols dpt keistimewaan sbb meja di lap. Hahahahhaha...sakit perut aku thn ketawa oih.

Dah..nak smbg keja..jumpa lunch kang.. ngulor jeeee... :P :P

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign