Pages

22 October 2010

~Pasal Hari Ini Hari PayDay~

Haa..kengkawan gomen mesti sengih smpai ke tinger la reni kan.
Maklum la gaji nya udah di masukin.
Ngeh he he he.
Eh..ke ada yg blum dpt. Sbb aku bdn berkanun. Kadang mmg dpt awal dari org lain, kadang lambat.

Tp kali ni agak awal sbb nak suruh kami2 berbelanja kat promosi yg sedang berlangsung nih.
Yelah..kata agensi peneraju kraf, haruslah kena sokong kan.
Tp..sebenarnya aku dah pun menyambar seketui baju kurung batik-crepe.
Yg dah siap jadi baju.
Senang. Kang kalo aku beli belum siap, pastu aku simpan, pastu aku dah mcm rasa 'eh..cam tak bes je kain ni nak buat baju' mau aku buat contest lagi kang. Ngeh ehehe.
Tu pun kat umah ada lagi 2,3 pasang tak buat baju lagi. Bila tahun nak antar aku tatau. Lantak situ. Kut susah2 nati bagi je mak mentua ke hapa ke.
Oleh itu, mmg target aku, kalo nak beli pun, nak beli yg dah siap.

Aku beli sepasang baju kurung, n satu lagi baju sahaja which boleh pakai ngan kain lain.
Yg baju kurung tu kaler padelpop lagik. Kali ni byk kaler padelpop. Ekceli aku kalo batik mmg tak berkenan kaler2 terang ni sbb aku sker dia napak xclusive. Tp nyer dah derang kata 'cantik..cantik', aku amik je lah.
Eh. Motip nak citer beli beli ni apsal.
Tajuk kan pasal pay day.

Dah la..jap lagi, cam biasa la, kita ber maybank 2 u la napaknya.
Ptg kang la..after opis..la ni sure sesak ni suma org nak buat online transaction.

Bayar bil c.c, ptptn (haa..kantoi, blum abis bayar lagi walo dh lama abis blaja), bil astro, bil bband yg lembap tu, bil itu bil ini..sudahnya tinggal berapa je nih... cena nak gi bercuti neh? Eh. eh... eh..hihihihihi... :P

11 juta komen

eh... krjaan tak masuk gaji hari jumaat la... senin nnt baru ade... camne bole advance plak nko nih... ni jeles ni... aku nak gak shopin kain tenun... ;p

kan aku da tulis tu.. aku kan badan berkanun. kiterang kan mmg ada fund sendiri. so, sbb ada promosi ni mgt kasik la awal. baru la kami kami ni membeli lagi byk dan byk dan byk.
Hahhahaha

wehh aku pon bdn berkanun gak..awat gaji tarak reni..
x aci! x aci! ahahah..

wawawawawawawawa
sy tak suke entry ini...
wawawawawawa

kami gaji isnin... means.. sabtu ahad kena buat perintah berkurung..
motif.. gaji lom dpt lg...

sy mau kikis akak la camni...

wah beshla gaji da masuk. kite 28hb baru dapat. hukhuk!

hadiah da sampai, mekacih bebanyak ye kak!

gaji lynn hr isnin baru masuk...kalau masuk hr nie esok boleh gak gie shopping barang dapur...hehehehe...

eh dah dapat ae.igtkan ari senin.senyum sampai tinga

cikcha :
Lenkali suh LKIM buat promosi jual jual (jual ikan barangkali). Dpt la gaji awai. Ngeh he he

cikbedahlaser (eh..td pun cik, ni pun cik jugak yer) :
Ngeh hehe.. tp biasa la yunk, dpt awal, abis awal lah. Ngeh hehe

Akma :
Sama gak mcm jawapan utk cikbedah. Dpt awal, abis awal lah. Dpt lambat, abis lambat. Kan bes tuh. ngeh..

Eh. Da dpt. Ok, welkam.

Lyn :
Tu bes sket tu. tk ramai lagi gaji sure tak penuh segala mall2 nak beli brg dapur tu. Ngeh he he

Eka :
Rasa rasanya full govt lum dapat kut. Kiterang ni special case sbb mgt nak suh beli batik byk byk. Ngeh hehe.

ida, haar ujung bln dpn ada MAHA kan? LKIM akan buat jual2 dan pameran skali...heheh

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign