Pages

22 June 2012

Edisi Mansion : Tersangkut Jugak.

Yer, kalo aku citer ni macam kan napak nau aku tak sabar sabar sangat.
Tapi ini bukan masalah sabar tak sabar.
Ni masalah buat keja ikut time ke tak.

Baru buat entry kata MOF skang ni dah oke semua. 
Skali.... di akhir2 ni dia buat hal plak.
Yer, due date bayaran adalah 24hb.
Date pada surat 4 Jun.
Mungkin dimanipulasi oleh developer ke apa, itu aku tatau. Tulis je 4 Jun, tp pos lewat. Tak kesah la pun. Surat tu pun sampai ke aku 12hb Jun.
Dan aku suspect, sama lah smpai ke MOF (walo suppose mungkin lagi awal dari aku terima).
It's been more than 1 week (till today).

Aku check online kat BPP, masih takde transaction pada progress bayaran.
Menyirap oi.. menyirap.
Again, bukan sbb aku tak sesaba nak dapat kunci.
Itu jatuh nombor 2 skang ni.
Yang penting, kena bayar before due date tu.
Kerana nati kena late interest!
Itu yang penting dari dpt kunci. Kunci tu pun, kalo dpt bukan aku nak masuk sat ini pun.

Tu lah dia. Aku call. Suara cam malas2 je nak jawab. Tau lah hari ni hari Jumaat kan. Dkt2 nak rehat lak. Lps tu dia kata dah keluar baucer n sila pegi check  ngan Unit Cek. Smbil bagi no phone. Tp dikatanya pula kalo call skrg (pagi) takde lagi sbb takde marking lagi kat Unit Cek. Pulak.

Aku kata cemana kalo kena late interest?
Dia bagi nama pegawai lain n nombor lain.

Adoi.
Tak menyelesaikan masalah.
Tapi, mmg yer pun. Bukan tugas mereka yg menjawab call tu menyelesaikan masalah. Tapi boleh tak cikpuan yg jawab call tadi bagitahu apa yg aku boleh buat sekiranya kena late interest, ataupun bagi lega sket hati aku ni dgn jawab "takpe puan, nati kita akan bagi surat pada developer, bagitau kenapa lambat ke apa"

Adoi. Aku keja govt. Kau keja govt. Tapi, bila camni, aku skali nak kutuk govt. Sbb tu aku malas btul nak call ofis2 govt (esp kementerian penuh), nati ditendang2 ekau cam bolo (ejaan bola yg che pidah salu eja).

Abis camna ni? Mmg tak la kan jalan hari ni. Esuk ngan lusa cuti. Isnin da due. So, kena late interest. Haih. Aku tau, kalo kena pun late interest tu mmg bukan salah aku la. Tapi... prosesnya tu. Igt sesenang. Refer sana sini nak waive kan balik mendalah tu.  Senang je unit2 ni nak lepas tangan kan. Treasury ni patut amik orang2 muda la ramai. Yg ada energy sket. Ni nak jawab pun alahai.....

And then, call developer. Tanya ke dia kalo lambat smpai cek cemna. Dia kata takpe, tak kena late interest. Dan katanya seme yg govt financing tak bayar lagi.
Kalo lah yg menjawab telefon kat treasury tu bagi penerangan melegakan hati, apa lah salahnya kan.

Tu lah dia. Ada jugak. Ada jugak nak tersekat sekat tu. Padahal salu tu smooth je. Tak kira raya ke apa, laju je derang bayar (keluar cek). Siap seminggu awal dari due date. 

Takpe lah. Buat je lah yer. Kena set kan juga minda kut ada apa2 lagi kes tersangkut pas ni. 

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign