Pages

24 June 2012

Edisi Melaka Wonderland


Tempat camni mmg sesuai kalo bawak anak-anak.
Tu lah. Tah apa giler nya p beli lak voucher tu. Lps tu trus rasa down bila sampai je tgk seme orang main ngan anak-anak. Haha.

Apa la orang tafsirkan kami yer. Mesti derang igt masih lagi dalam peringkat berkasih kasihan. Hihi.

Tp tak kesah lah. Dah beli. Masuk saja. Rega voucher berbaloi baloi. Suppose on weekend harganya RM30/person. Tp beli kat voucher RM18 saja.
Tapi pun... takde apa sgt lagi lah Melaka Wonderland nih.

Kami masuk kul 3pm. Orang da tak ramai. Masuk2 je napak maskot2 tgh nari ciken dance. Yg ramai pun sbb ada family day sykt apa tah. Dari Kedah napaknya. Hai..jauhnya....

Cuma cam bengong sket la. Memula amik tube single. Kena la RM10 (5 deposit, 5 harga sewa). Sbb masa tu cam tak rasa nak main pusing2 tu. Tp lps tu dah bosan. Amik la double tube - RM20 (10 deposit, 10 sewa). Dah rugi RM5. Kalo tak, awal2 amik yg dabel. Tp mengong kan. Camtu la pangai. Haha.

Kami main mendalah ni.
Gmbr dari web Melaka Wonderland
Hihi. Jadi la buat geli geli pungkoq. Haha. Ye lah, rasa cam geli je tersagat bontot masa dia pusing2 tu. Ngeee.. 
Tp bes la. Dia tak la laju sgt. Takde gayat ke apa. MyDH siap jerit2 masa dlm terowong tu. Saja katanya. Nak kasik gempak kat orang yg tgh tunggu.
2 kali main mendalah ni. Sbb beratur pun tak pjg. Orang tak ramai.
Ini pun naik juga
Melaka Wonderland
Jadi lah..nak merasa katanya. Lagi bes Lost World kut. Tp Lost World rega cam mencekik. Retu dah ajak abang aku pegi, tp dia kira2 campo ngan anak banak dia jadi dah beratus. Langsung tak jadi. Huhu. Lost World kami penah pegi tahun 2007 dulu.

Sblh tu ada Dinosor Park. Tah sapa je yg masuk tah. RM15/adult. Napak kepala dinasour ni.

Entah la. Kalo nak pegi, boleh je pegi. Tp cam RM30 tu mahal kot. 
Nak pegi pun sng ja. Dia kat area Zoo Melaka tu ja. Map spti di bawah
Eh. Takde gmbr aku. Kang orang kata aku propa lak cam pegi. Padahal amik gambar tah dari mana. Amek sekeping.


Ada kat main entrance ja. Lelain takdak. Kat dlm pun takdak. Tak buleh tunjuk. Aku pakai bikini swimming suit. Muahahahhaaa....

Selamat bermandi manda di Melaka Wonderland.
Sekian. :P

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign