Pages

29 June 2012

Edisi Mansion : Bayaran ke 10- 100%

Rentetan dari entry ini.
Juga luahan hati ini.

Akhirnya penantian berakhir.
Alhamdulillah.

Mmg due 4 hari.
Cheque kluar on 28 Jun.


Sabar. Mmg la sabar. Kalo tak sabar pun nak buat apa.
Kalo tak sabar, takde ke tunggu smpai 3 tahun ni.

3 tahun yer. Baru rumah tu complete. Hoh! lama giler kot kalo beli umah takde tanah nih. Mujo takde delay ke apa. Kalo tak..

Apa pun, bila da 100% bayar ni, baru la boleh buat appoinment dgn developer utk amik kunci, check defect apa seme. 
Oh. Yg last 10% tu la dpt balik. Rebate utk bumi tu. Ha. Dpt la tokok tambah sana sini kan. Sbb aku buat full financing (ambik harga asal).

Maka, lps ni "pengembaraan" bermula!


* Pengembaraan la sgt kan. Boss da warning, by 2nd July kena ada dlm bilik baru dah. No more duk bilik lama. (sbb selang sebuah bilik ja). Dah ada tugas. 5 paperwork katanya nak bagi. Mmg takde dah la nak ngelat ngelat tgk web pasal rumah2 ni. Kat umah je lah. 
*Sebok mengemas hari ni. Weekend dtg lagi utk bagi clear 100%. Peh. Aku rasa dah berguni kertas aku shred, tp tak surut2 pun. Sapa kata leh paperless?? Hurm....
*Oh. Terima kasih pada Chinta yg keja kat BPP sana. Segan tau nak call dia. Tp nak gak tau kat mana stuck nya. Jadi, dia ada bantu gak. Terharu bila dia kata 'apa guna ada kawan'. Oh. A lot of thanks dear :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign