Pages

26 June 2012

Edisi Dari Selat Ke Klebang (Review Coconut Shake)

Masih lagi di Melaka.


Masjid Selat
Sedikit info Masjid Selat, leh baca link ini.

Lama dah kut kan. Baru berkesempatan melawat.
Lawa.
Ni cam masjid terapung kat Penang tu jugak.Yang kat Tanjung Bungah tu.
Masyallah...mmg la cantik. Nyaman berangin ja.

Dari Masjid Selat ni kami ke Klebang. Utk p tgk muzium kapal selam ni.
Yg baju purple itu suami saya.
Tahun 2010 dulu kami p Melaka takde lagi mendalah ni. Tpt dia kat pantai Klebang yg ada 1 Malaysia tu. Kena masuk ujung skali. Jalan pun tak elok lagi. Berbatu batu. Ceh. Awat tak turap sket?


Bayaran masuk - RM1. Masuk je lah. Walo takde apa pun. Padang pasir dgn seketui kapal selam tu. Huhu. Panasss! Masa ni ada bertekak sket ngan myDH sbb syiling 40sen pun takde. Org yg jaga kaunter tu la, asik nak duit kecik ja. Dah ko tau ko seketul je ada kat situ, sila la tukar duit sesiap. Ni kita plak yg kena carik duit kecik. Dah tak memasal kami lak bertelagah. Aku takde duit kecik, siling ada la. Tp tak cukup 40sen. Memasing ada seploh hinggit. Itu yg jadi hal. Geram jugak aku kt tukang kutip duit tiket masuk tu. Kut takde sgt, takyah masuk lah. Apa lah! Ni Perzim ke sapa jaga ni, sila tgk yer. Dun expect seme orang pun ada duit kecik. Kata melancong, harus seme pun duit besar. Sila sediakan duit kecik utk org tukar. Lain lah ko kedai runcit. Boleh la amik gula2 ke apa ke.

Dah. Takyah lama-lama. Nak makan coconut shake nih. Haha. Memula mydear kata tak payah lah. Hah! tak payah??? Dah lalu tak payah plak. Apa kesss??

Oh. Klebang Original Coconut Shake ni kat tepi jalan nak ke tpt kapal selam tu lah. Kalo kita dari bandar Melaka, this kedai on ur right side, tp kalo dari Masjid Tanah, kedai ni belah kiri lah. Dkt stesen minyak Caltex.


Jadi, singgah. Orang dah ramai sbb da tghari. Tgk lak orang dah beratur panjang. Paking keta kat tepi jalan. Nampak dia tulis, bungkus diluar, makan dan minum sila ke dalam. So, jalan kaki sket. Ohhh... ada tpt paking yg luas lagi. Tak tau plak.

Menarik da bomb!
Situ ada la makanan yg simple2 cam nasik lemak, mihun, mi goreng yg dah siap bungkus. Dan ada kuih muih gak. Trus amik dan carik meja. Lps tu takyah order air tu. Ada je pekerja dia pusing2 bawak air. Cakap je coconut shake dua trus dia letak. Hihi. Bes. bes.

Dpt pun merasa. Apa yg menyebabkan sedap?
Aku rasa sbb kita leh rasa isi kelapa dia tu. Mean, dia tak blend seme isi kelapa tu. Boleh gigit lagi. Sedap la. Siap kami tapau lagi.
Pulak tu bila tapau satu lagi, orang kedai tu tanya kalo dia nak bagi air kelapa free nak tak. Kami pun oke je la. Seplastik besar dia bagi. Tingat pulak yg Eida kata elok minum air kelapa kalo dah 'bersih'. Seswai la. Right timing. Ngeh ngeh. Alhamdulillah.. Mekasih pada kedai Klebang Original Coconut Shake. Ngeeee.

*gmbr tak berapa clear - bawak kamera - tp malas nak guna - skang mmg amik gmbo guna mys2 sbb buleh trus instagram kan. tehee :P

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign