Pages

7 June 2012

Edisi Singa Garang

Oke. Nak citer pasal android apps. Tp ada citer lagi bes utk ditopikkan ptg2 ni. Jadi sambung nenanti lah ttg apps tu.
Topiknya adalah Garang.
Apa itu garang?
Aku carik dari Kamus ni, byk lak kuar maksud garang. Tp rata2 kita faham dgn definisi ini lah
"suka atau lekas menyerang dan sebagainya (apabila marah dan sebagainya), bengis, galak"

Wah. Lekas menyerang kah aku ni?? Bengis??
Ce bagi satu bukti aku menyerang? Atau berparang parang? Atau amukan puaka?
Ada?
Mmg ikutkan dari dulu lagi orang duk kata aku garang. 

Mungkin sbb raut wajah aku ni. Napak cam nak marah je, tp takde la smpai nak telan orang. Ah. Aku kalo takde hal takde aku nak melenyeh lenyeh, me lese lese (mengada-ngada). Kuawasa mak noks. 
Tp kut yg 1st time jumpa aku (kawan maya biasanya), cemanakah aku? Garang cam singakah? Atau harimau malaya sgtkah? Asik nak aum aum aum ja.
Image : Google
Suppose tegas la. Bukan garang. Tp lantak lah. Orang boleh andaikan memacam. Hanya aku dan orang rapat2 ngan aku je tau. Sbb ini lah jugak yg orang ofis ni cukup rajin kata aku control laki aku. Pedulik pun. Control pun, laki aku. Bukan laki kau. Kau susah? Kalo aku garang, suka control bagai mmg mampus aku tak kuasa nak masak utk laki, nak pegi sana sini dgn dia. Baik aku tinggalkan je. Pegi dgn kawan2 aku. Ha, ko duk umah, basuh kain, basuh baju, masak. Bongok sgt kot. Hoi. Aku pun tau, syurga aku dibawah tapak kaki suami. Jangan nak sengal sgt tuduh itu ini. Kau nak ke akhirat esuk ko kejar aku utk dptkan kemaafan sbb tuduh2 pasal rumahtangga aku. Heyyy *nak buat aksi kibas rambut, tp pakai tudung, kibas tudung je lah*. Sesen pun aku tak kurang tau kalo korang buat spekulasi itu ini. Dan yg suka tuduh2, mengandai andai ni gaji naik ke? Pelik! (garang kan??garang kan???)


Oke, mesti insan2 tu tak penah baca statement ini kan. ceqinsanbiasa, izinkan saya paste di sini.

"Gadis yang garang sebelum kahwin , InsyaAllah..akan menjadi gadis 
yang sangat manja dan romantis selepas kahwin..

Garang ??!

Kerana garang dengan lelaki yang bukan suaminya ialah akhlaknya..
Dan manja + mengada2 kepada suaminya ialah kewajipannya.. :)"

Manja? Mengada? Itu sila tanya suami ku.
Tu aku kata, aku mmg tak sker nak menyengih2 ni. Tp tu lah. Bila begitu dikatakan garang plak. Takpe..takpe... pas ni aku senyummmm aje smpai la jadi camni.


Puas hati kau???

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign