Pages

4 June 2012

Edisi Tupperware Brands Carnival 2012

Hari Sabtu lepas. Melepaskan diri di Mid Valley. Alah, tau dah sure ramai kat sanun. Tp redah je lah. Aku ni kalo takde menda, kalo saja saja kata 'jom jalan2 mid valley', mmg takkan la. Heh!. Paking susah. Hari tu pun smpai dlm kul 10pg. Rasa awal dah ni. Skali paking penuh oi. Smpai la mydear kata 'derang ni smpai kul brapa'. Aku jawab 'enam!'.
Ha, begitu. Tp tak lama la carik. Pusing2, jumpa celah sini.

 *ambik gmbr sbb nak bagi igt paking kat mana. Almaklum, kami tak biasa dgn area sini. Kalo KLCC, BTS tu Insyaallah lah. Walo kadang ter sengal gak. Paking basemen lain, carik basemen lain. Biasa tu.. biasaaa....*

Naik atas, trus gi tpt di tuju.

Hah! mmg nak kesini. Aku pun biasanya kalo ke MV ni mmg tujuan yg ada event kat atas MVEC ni je. Cam retu Homedec ke apa tah dulu. Tu pun setahun skali je kot.

Jadi masuk. Dkt 2 jam duk dlm tu. Haha. Sbb masuk je, dia bagi satu kad, suh kita cop cop kat 6 booth *tiada gmbr kad tu, tah rasa cam tader kepentingan lak nak amik* Smpai kat booth yg mmg 'tupperware' aku tnya bila bekas beras nak ada. Dia kata ujung bln 6. Pitam jap!

Bila da dpt seme cop nati leh redeem adiah. Alah. Adiah pun kecik cinonet je. Takat buh smbl belacan muat la. Haha *pun takder amik gmbr sbb rasa cam takde kepentingan*

Smbil tu harus la membeli. Dlm pada tu, dpt gak usung 2,3 barang. Beli 2 ketui bekas bawang. Lama dah aim. Salu cam mahal. Tp rega pun, mmg dia bagi rega consultant. Usung je lah. Kalo pi kat stokis asik la barang abis. Bosan. Tu bhgn cash n carry. Ko bagi cash (kad pun buleh, tp line poblem, org dpn aku problem sbb dia nak bayar pakai kad, aku tak la.. alahai..beli berapa ringgit je pun, pakai cash sudehh) lps tu ko pikul lah barang tu. Dan secara tak langsung, aku terpaksa beli beg besau tupperware tu, padahal ada dah satu. Mujo ni kaler biru. Tapinyer, bukan beg tu je dibeli. Ada 2 bekas air dlm tu. Reganya RM25. Ceh.. tak memasal. Selamat bagi mak aku dah satu. Sbb aku dah ada satu yg bawak gi ofis.


Ada bhgn yg booking dulu (privilege purchase), bayar RM50, then selebihnya bayar masa amik barang kat kat stokis. Yg ni mmg mostly barang yg cam limited edition. Ada gak barang biasa dlm katalog, tp lagi murah. Aku amik 2 barang. 


Lps tu ada la cam main2, lucky draw, ceramah segala. Tp orang makin ramai, dah tak kuawasa nak tggu. So, gi Jusco (Aeon lah!) beli adiah utk wedding keesokkan harinya. Sale yer rupanya Aeon nih. Oke la. Dpt gak piuk nasik Pansonic murah2. Tp adiah ni mak aku nyer, dia suh belikan je. Aku nyer haruslah tupperware ja. Skang pikir panjang takdak, org kawen je bagi Tupperware. Tgk pada nasib la dpt bekas apa. Hihi.
Amik gambau ni bkn la sbb rasa 'eh, nak amik gmbr lah, boleh masuk blog'. Tu poyo. Tp sbb sblm nak balut tu (guna wrapper Aeon ja), amik gambau dulu. Nak tunjuk ke mak aku kang. Dah balut takkan nak bukak balik plak kan. Tp dah ada gmbr tu, masuk je lah dlm blog ni. Mmg cam poyo, beli piuk nasi pun mau upload. (T____T)

Oke itu sajalah citer di carnival tupperware ni. Igtkan tupperware ni ramai 'orang kita' lah, sbb salu kat stokis pun tgk 'org kita'. Tp rupanya, cina lagi ramai sker menda ni. Mmg ramai derang je.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign