Pages

14 June 2012

Edisi Air Oh Air

Gambar hiasan - nak carik shower rain camni lah nati. Hihi
kredit : here
Haha. Nak citer cam memalukan.
MyDear dh warning kata 'ha..toksah nak citer dlm blog plak'
Hahahaa.

Tapi nak citer gak lah. Sbb cam ha.... padan la muka kan. Haha.

Oke, citer smlm. Balik umah ptg tu, tgk takdak ayaq. Aku pun cam, oh, takde air. Takpe lah. Lps tu tingat takde plak Syabas update kat FB derang kata ada gangguan air ke apa. Dulu time takde air retu, mmg ada Syabas update. Masa tu aku course kat Pangkor, so trus gitau ke mydear yg ada kat umah. Sng sket la kalo folo derang nyer FB ni.

Skali kan... tingat surat merah yg dah 2,3 kali smpai. Haha. Kena dah ni. Kena dah....
Ops..opss..dan opsss... bkn surat merah tak bayar bil air yer. Bil Syabas tu takde poblem. 6hengget je sebulan, bayar pun pakai online kan. Ini menda yg tak bleh nak byr thro Mebengtuyu la plak. Haih.

Mujur lah air simpanan byk lagi. Mlm tu boleh mandi ngan air simpanan. Lps tu mmg malam tu fikir nak makan kat mamak je. So, bile trun tu tgk meter air umah kiterang dah kena 'lock'. Maka adalah benerrr yg air kena potong sudah sbb tak bayo maintenance fees. Bongok giler. 

Mmg la t/jawab pun byr maintenance tu. RM15 je sebulan. Tp bukan 100 bulan aku tak bayar. Baru 3 bln da smpai surat merah. 5 bulan trus potong air uols. Amboi amboi amboi PKNS, rigid nyer uols kan. Seingat aku la..seingat aku kan, sepanjang duk situ aku penah la terabai bil tu smpai seratus lebih. Tapi takde lak smpai nak memotong ayo kan. Isk.Isk.Isk.....

Bikin malu la uols kat jiran2 bawah tu. Mesti pepagi tu derang napak orang buat ops potong air ni (sbb mostly jiran kat bawah surirumah). Aduh... Cam sengkek nau tak mampu bayar RM15 sebulan. Mesti derang pikir, wah, makan mekdi selalu, maintenance tak nak bayar. Huwa.Huwa.Huwa... mengong!

Adoi. Sebenarnya bukan pasal mampu tak mampu pun kan. Uols yg keja harus tau. Mana masa nak pegi ke ofis maintenance tu. Lagi2 plak segala bil lain aku bayar smbil duduk je kan. Dah dia tak boleh byr online, harus jadi camtu. Ignore je bil merah tu sbb selama ni tak penah pun kena. Skali, dia buat bebtul uolsss..... 

Saja la tu, dah akhir2 duduk kat situ, dia suh jugak jadikan cerita. Jadi, sbb tu kena cerita kat sini. Hahaha. Dan hari ni tadi bayau dah. Siap bayau smpai bulan Disember 2012. Ha..amekaw. Nanti kontra terus kat akak aku ngan sewa rumah. Dia bukak balik la air tu. Mydear yg gi bayau, siap dia kata mujo takde orang time orang tu bukak. Ha ha ha hampehhh.....

Hohoho... kesimpulannya, ce teka mana kiterang mandi pagi tadi?? Hahahhahhaa... bongok giler lah main potong2 air ni. Rigid sgt. Laju je potong air orang kan, tp kalo pasal sampah kat negeri Selangor sana tak laju plak nak di solved kan. Eh. Tercerita pasal politik lak. Haha.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign