Pages

2 June 2012

Edisi Jammed Satu Malaysia

Eh. Tak kot. Satu KL ja kot.
Tp kat hway pun baca org twit kat #kltu jammed gak.

Mlm semlm gi Pandan Indah.
Hantar my mom umah sedara kat sana. Dia nak tido sana sbb ada kendury. Sokay la, antar pas maghrib dalam kul 8 camtu. Skali... haih. Sejam nak nyampai ke Pandan Indah. 

Citer pasal Pandan Indah ni, balik dari antar mak tu napak la pasar malam. Jadi, ajak Mydear singgah. Boleh la beli jagung rebus ke apa ke kan. Dia pun sokay la. Skali, da masuk. Gulp! Seme pun cina. Aik, pasar malam cina ke pun? Takde org bertudung pun kat satu area tu. Jagung ada, mmg ada, tp cina jual. Lps tu laksa pun ada. Cina gak. Haha. Tetiba aku terasa aku berada di Ladies Market, Hongkong. Haha.

Lps tu jalan deret yg blkg plak. Ha. Kat situ lega sket. Dah ada org melayu. Makanan melayu pun ada sket sket. Tp tatap... jagung takde. Dah, tak payah. Balik je. Pekehal. Kang napak opismet ke terjumpa ke apa ke lagi satu hal. Mesti mekik mekik tanya 'sampai ke sini ko dtg yer?' Padahal.... dah terlanjur terlalu. Aku ni pasar malam dkt umah pun jarang2 turun, apakahjadah plak nak merayau jejauh kan.

Tp sempat gak ter beli 'baju' baru utk myS2. Hihik. Byk tul dah baju dia. Kali ni kaler pink. Suka. Sbb ada dua ruang utk tgk sapa call dan boleh jawab call gak tanpa perlu 'bukak' baju dia. Hihi. Lps tu bleh di stand kan jugak. Jd dlm keta, bila buat mode GPS tu, leh napak cam pakai GPS btul la kengkononnya. Haha.

Gmbr baju baru takde, gmbr jammed ada.

Jem kedua dua arah kat jalan yg dkt Tesco tu. Giler cam orang balik beraya. Aduyainya pun.

Lps tu hari Sabtu. Lagi la. Cuti. Public Holiday kan (mana yg keja ari Sabtu lah)
Punya la ramai umat keluar.

Nak kluar dari Mid Valley pun amik masa. Tu tak kata apa la. Kat situ (MV) tak cuti pun dah cukup ramai. Aku ni kalo takde menda, mmg tak jejak la situ. Biasanya aku akan jejak kalo ada apa2 event kat MVEC tgkt atas tu. 

Pergh. Pergh dan pergh.

Itu lah dia penangan cuti sekolah.
Sekian | Harap Maklum.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign