Pages

22 June 2012

Melaka Wonderland-Jonker Walk-Coconut Shake

Tgk tajuk pun da tau kat mana letaknya seme tpt tu.
Tujuan utama adalah ke Melaka Wonderland. Oleh kerana dah tergatal tergedik beli voucher dari Groupon, lps tu rasa cam taknak pegi, tp sbb takde orang pun berkenan nak beli voucher, maka terpaksa la pegi. Tk kuasa aku nak burn cam Suria Cherating tu ari. Rugi lorhh...

Maka d only date yg available ada lah 16hb. Jadi, pada sesapa berkenaan aku minta maaf bebyk sbb tak dpt nak menjoinkan diri pada acara yg dianjurkan. Maaf, kami da plan lama ni. Pun lagi, voucher tu expired on 13 July. Mmg no weekend available dah till the date. Weekend ni dgn weekend dpn kami kena stay kat ofis sbb promosi kerja kahwin ni, 7 & 8 Julai not available. So, abis dah la weekend yg ada.
Tapi ye lah, orang kata pun, nak seribu daya, taknak seribu dalih. Tapi, apakan daya. Bukan nak berdalih, tp tak dapat dielakkan. Moga tidak disalah ertikan. Next time, Insyallah, kalo kena masa ngan kelapangan, kami join :)

Oke. So, kira cam short gateway je la. Pegi tak ikut planning apa apa pun. Ikut sukahati je. Tapi kan, dpt gak la pegi byk2 tpt. Melaka Wonderland of course la kan. Lps tu dpt makan ikan bakar kat Crystal Bay (my 2cent : Bes lagi Bagan Lalang). Malam pegi Jonker Walk. Ahad pagi tu dpt tgk Masjid Selat. Pegi plak tgk kapal selam kat Klebang. Dan bila kat Klebang, otomatik la dapat makan coconut shake. Nomnomnom.


Jalan jalan kejap area Dataran Pahlawan (psstt... aku rasa semorang pun penah amik gmbr dpn A-Famosa tu, skali myDH kata dia tak penah amik gmbr dpn tu. Haha. Kasihaaannn...). Seterusnya mengimbas kenangan ke UiTM Melaka. Hurm. Banyak dah berubah situ yer.

Tp kan, elok aku dah redeem voucher tu, ari Isnin tu ada emel tanya nak beli voucher tu. Huhu.
Mmg bukan rezeki utk aku jual, dan bukan rezeki orang tu nak dpt rega bes ni.


Nati aku citer lagi lah yer perihal jalan2 ke Melaka ni. Bukan cuti cuti cinta. Cuma jalan jalan saja. :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign