Pages

18 June 2012

Edisi Mansion : Panel TV or Stand

Edisi mari berangan lagi. Harap maaf yer.. bagi laluan jap. Berangan itu bes kan. Kut kalo tak dpt di realisasi pun, di realisasi dlm kebun stoberi ni pun dah cukup. Ye dop?? (T____T)

TV with panel
kredit : Here
kredit : here
kredit : Here
Aku tingin nak 'gantung' tv. Tapi terpikir pikir, kalo gantung tv tu, kena buat tv panel/rack plak. Mengapa? Nati kang, kalo takde panel ni akan keluar plak cam 'akar-akar' ni. 

kredit : Here
Mmg boleh pasang cover tu. Thresholds ke apa namanya tu kan. Tapi.... tak lawa la kan napaknya. Adeh. Mmg kena ada panel/rack tv built in la mengkalo nak gantung napaknya. Unless, segala mak nenek wayar tu 'ditanam'. But then, aku tak berapa prefer style nak 'hack' wall nih.

Mmg napak moden rumah kalo ada panel tu. Lelebih lagi apmt style. Mmg seswaiiii lah. Tapi, aku dah ada tv rack. Putih. Dah masih napak baru. Yg aku takde pun niat nak jual. Aku nak guna semula. Tapi tu lah. Ada rak, tp tetap nak gantung tv. Tanak letak kat stand dia. Mmg mengada-ngada ragamnya.

Tapi boleh je kot kalo pasang panel blkg je kot. Kan?? Eric Leong.. boleh ka tak boleh pun nyer.. aduhai.... punn....

Abis, lalo taknak panel tv kena gak la pakai tv yg ada stand. Tp tv skang pun dah cantik stand dia. Tp kalo Smart tv lah. Giler nak mati lak reganya. Lebih baik buat built-in panel je. 

kredit : Here

Adoi. Susahnya nak buat keputusan. Nak buat keputusan lps tu kena tgk bajet gak. Kalo tetiba baru bajet, then duit terkeluar je dari siling, tak ngapa lah. Huuu...... 
Temanya : biasalah, kehendak melebihi keperluan, padahal punca utama dia pasal 'stand' tv tu ja. Haha. Pitammmm... berganda... 

Rumah oh Rumah...!

p/s : Dpt quotation dari kontraktor Artakkitchen, panel tv camni lebih kurang 2.5k. Oke la kan??

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign