Pages

4 June 2012

Tersentuh, Tawar dan Berat Hati

Satu entry je up pagi tadi.
Ter bz lak hari ni.
Pepagi dah ada press conference Unesco. Menteri mai. Unesco yg berkaitan kraf kraf ni lah. Jadi usherette jap. Dah tghari. Lunch. Ada hal. Gi bank jap.
Then bos gitau suh ganti beliau utk attend meeting.
2 meeting lak tu. Pegi. 
Satu tu with big boss. Ha.... tersentuh sket hati sbb lps abis discussion tu big boss tanya apsal tak gi sukan. Dan kalo tak pegi kenapa tak bagi asben pegi. Ada la menda dia cakap2 lagi.
Hurm. Susah yer, suami isteri seofis ni.
Aku bukan taknak pegi. Cuma minggu ni kami kena attend wedding family members. Mak aku lak kat umah. Tp kalo asben aku nak pegi pun, pegi lah.
Sbb tu smlm aku ada up iklan jawatan kosong yg konon aku nak mohon.
Tp bukan sng nak dpt. Tp entah la. Mungkin ini salah satu jalan sbb jawatan tu biasanya menggunakan KPSL bukan open interview.


Then, dah abis dedua meeting tu, report segala kat bos.


Dan bos lak gitau satu 'berita'.  Maybe effective 1st July.
Tak tau nak anggap good or bad news.
Suppose being a good news lah, tapi tanggungjawab akan lebih bertambah.

Tp sbb da tawar hati, maka cam berat hati.


Dan skang nak balik lah.
*byk lak menggunakan perumpaan 'hati' yer.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign