Pages

7 May 2011

~Pasal Yang Baik Shj Untuk Organisasi~

Takde idea plak di ari minggu ni.
Tp aku nak citer sket. Hoho.
Smlm waktu da lunch (Jumaat kan, lunch nyer kul 12.15pm) tetiba bos ckp "Ida, nati ckp kat derang kalo tulis blog ke Facebook je jgn tulis pasal organisasi kita esp yg tak patut dimasukkan".
Aku mcm eh, bos ni baca ke hapa blog aku.
Walhal aku tak penah pun reveal aku keja mana (secara direct la), jawatan apa dsbnya. Mana yg tahu, tahu la. Mana tak tahu, mmg tak tahu kan. Bagi aku mmg kita tak buleh nak direct sgt pasal organisasi ni. Sket2 je tak pe la kan. Mmg tak elok pun esp yg memegang title 'govt servant' kan.

Pastu dia kata lagi, mcm ada satu blog satu cawangan. Ada citer tak sepatutnya masuk.
Aku pun, oh...seb bek. Ingat dia baca blog haku. Miahahhahah. Ha... fadan huke haku... wisau..wisau.. EH. Aku manade tulis apa2. Aku tulis yg bebaik je utk organisasi aku. Tu pun jarang-jarang. Apa kes? Baik citer selain dari keja kan. Bosan je kalo camtu.
Tu la suh lagi every each cawangan n bahagian wat blog.
Kan segala citer dh termasuk.
Lps tu dia kata tu kalo nak citer2 kat FB pun tak buleh suma yer katanya.
Lps tu aku n seme bebudak aku seme kata "kitaorg ada grup sendiri kat FB. Org lain tak buleh tgk dan tak buleh baca".
Bos cam terkejut sbb ada camtu kan. Dia kata meh la saya nak password.
Hik hik. Manade pword boss, kalo masuk dlm grup sure leh tgk. Tp grup tu mmg aku create utk unit aku. Segala menda private utk unit seme dlm tu. Hahahahah.

Mmg seronok berblog ni, tp sebenarnya ada etika nyer juga. Tak buleh main langgo je kan.

Jadi kalo aku promo yg ni tak pe la kot kan bos??
Sapa2 yg tgh riki2 menda perkahwinan leh la dtg.
Byk gak booth butik pengantin yg turut serta.
Cam thn2 lps gak la. 
Tp kali ni ada memacam contest.
Pada peminat2 fotografi leh la join contest amik gambar.

Tp kalo taknak carik menda2 berkaitan ngan kahwin pun takpe.
Cam biasa, harus ada produk kraf yg lain.
Tp tak la sebanyak Hari Kraf Kebangsaan.

Maria, taknak berkunjung kah??

3 juta komen

Nakkkkkkk....

hahahaaa...
apsal ha ngan bos ngko... ada org racun eh... tegur pasal tulis blog time meeting...

haaa.. yg ni kompom sy x terlibat.. eheheheheheh...

Maria :
Nati dtg tau...
Bukan dia tegur time meting, tp waktu nak lunch. tu aku da betul kan utk mengelakkan kekeliruan. Huhu


CBL :
Apa yg tak terlibat. Booth pengantin? Ha, nati masuk le pertandingan amik gmbr ni. Taknak??

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign