Pages

18 May 2011

~Pasal Kereta Pilihan~

Hoh. Rentetan entry keta breakdown pagi tadi.
Hoh. Bila keta breakdown, dan keta tu plak umurnya da melebihi 5 thn, mmg jgn ko anggap la pembiayaannya di bawah ringgit malaysia seratus.
Hoh. Udah la minyak nak naik lagi ni. Tak kira 95 ke 97.
Jadi, tadi masa berlibur2 dgn teman se-emel-an. Beliau memberikan idea ini.
Kredit : here
Ok what. Cara bawak dia camni. Pakai kaki je.
Kredit : Here
Kalo nak bawak ramai pun buleh. Tade masalah. Jiran2, haiwan peliharaan malah haiwan peliharaan jiran pun leh usung skali.
Kredit : Here
Tapi aku berdua je gi opis ngan laki aku kan. Jadi camni je la
Kredit : here
Tapi awas! jgn sampai ditahan pak polisi ya. Haha
Kredit : Here
 
Uhuks. Gimana ini, baru je nak simpan sket sure ada je halnyer. Uhukssss :(

8 juta komen

wowww..best la n3 ni.. gambar yg last tu dah mcm bawak stimroll plk hihihi..

kartun ni paling saya menyampah mase bebudak dulu..tp suka ngan ketenya..

rilek la Derrr... tu la adat keta umur 5 tahun... keta aku tu... nampak je luar cun lagi... hari tu gear box dah pecah... pastu mortien dah 2 kali rosak + ganti... har har har... haru klu pikir maintenance keta nih... tp dah itu gak kenderaan nak di pakai pegi balik keje... hadap je la... simpan duit konon nak joli holiday... dah sangkut repair keta... pastu renew insuran road tax... pastu nak kena ganti tayar pulak... servis lagi... haih... klu pikir banyak pasal keta mau giler ah... ;p

Yob Samad :
Teheheh. sy sker katon ni dulu. Flinstone meet d flinstone. teheheh.

tp pejenuh plak nak buat keta camni kan. nati kena servis kaki plak tetiap minggu sbb da penat berkayuh. huhu


Maria :
Tu la pasal. Aku lagi arwah ayah aku kata - ko jgn igt pakai keta tu senang bawak dia je. memacam duit kena pakai kalo da pakai keta ni. Tu memula la masa aku nak beli dlu. But 5 thn pertama oke la kut, tak la meragam sgt. Ni masuk thn ke 6. Buat hal dah. Tp aku nak kaitkan dgn sesuatu lah hal kerosakan tu. Tp takde mood lagi nak tulis. Nati lah :)

naik beskal je la pas nih.. hehehhe..

eda_ej :
oke gak tu. cam romantik je naik beskal berdua :)

jgn lupa gantung stroberi kat keta "baru" tu nanti hehehehehe

idot

briliance idea... best gak guna kete supe kartun nie, jimat kos + leh den jdkan excercise nie leh kembali kulus... wahahaha...

STUCK :
tehehe. bisa..bisa..

LUV :
umah aku dkt. leh la buat camni. teheheh

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign