Pages

27 April 2011

~Pasal Fail Meja~

Aku tatau la opis org lain samada mmg gunakan bebetul fail meja ni or tak.


Kalo sini, seme org ada. Tp tu pun setelah di gempur kan odit nak check kan. Tehehehe.

Aku tau la tujuan dia untuk memberikan kita satu 'handout' utk digunakan dalam kerja-kerja seharian. Sbb ada segala proses kerja dan sebagainya.
Tp persoalannya betul2 digunakan secara optimum kah mendalah ini?
Sepatutnya menda ni diserahkan pada staff baru yg masuk keja.
Baru lah dia faham proses n prosedur kerja dia.

Tp kalo sapa rajin nak tau apa tujuan dan kegunaan sebenar mendalah yang dipanggil Fail Meja ni sila lah baca Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam Bil. 8 Tahun 1991. Ada 51 pages di situ. Sila lah baca. Huhu.
Tahun 1991 - aku baru je nak mengenal dunia. Baru amik UPSR.
Dan masih digunapakai hingga umur aku patut ada anak amik UPSR gak (walo hakikatnya tiada lah kan).

So. Itu je lah.

Pnstoberi : Fail di atas meja mmg sentiasa ada.

7 juta komen

hahaha...fail meja!!
saya dah kena buat 3 fail meja sebabnya bahagian saya ni baru je wujud tahun 2008, 1 yg tugas hakiki 1 lagi yg tanggung kerja, pastu sekarang bile kena tukar unit kena wat yg baru gak sebab jawatan tu tak diisi sebelum ni...nak muntah dah rase..
tapi we all guna ring file supaya senang nak tukar apa2 content dlm tu...just sharing

huhu, hari ni baru kelamkabut nak buat.. tapi dah time balik ni, x siap lagik lor...

Hani :
Owh. Guna ring file ek? Kiterang sini seme siap binding. tp tu pun oke gak, cabut mana tak kena tu, sumbat yg baru. Ala, bkn derang baca pun kan. ahahhha

Masz :
Bkn reni ke due dia. ahahaha. kiterang tgh sibuk wat analisis peruntukan plak ni. mencikkk!

mmm... fail meja aku pun dah 3... memula dulu J29... pastu J36... la ni kena buat baru utk J36 kat unit baru... dulu kat unit baru aku jawatan ni kosong... jd kena buat baru la... ;p

fail meja..??? macam hebat je namanya.. fail bangku takde ke pn stoberi ??..

maaf sebab keje saya tak pakai fail meja tu..so, nak komen tak reti hihihi..

fail meja, boleh tak nak gelak sekejap. macam lucu pula namanya. fail atas meja ada la kak, fail meja macam ni memang tak jumpa lagi kat sini, sebab swasta kot. haha.

maria :
hah! aku rs mcm tetiap tahun aku buat walhal aku buat keja sama jer. nyampahhh.

yob samad :
Kome bkn keja gomen yak???
entah la Yob..tatau la cena leh dpt nama fail meja tu..fail bangku/kerusi/komputer/printer tadek la gamaknya. hahahah

cha :
Tu la pasal. Mcm tak relevan da kot nama dia tu kan. tp nak buat cena kan?? turut kan je. hihihi

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign