Pages

9 April 2011

Maut Dihempap Lori

Tragis.
Tu je aku dpt katakan.
Meke ni smpai ke rumah mak meke di Kampar hampir sama waktu ngan aku smpai kg mlm smlm.
Derang smpai dlm kul 9pm. Aku smpai kg kul 10pm.
Bezanya derang bertolak balik ke Puchong kul 5pagi tadi.
Dan meke lalu jalan lama.
Mungkin masa nak balik ke Kampar pun ikut jalan lama.

Kejadian berlaku di Serendah Hulu Selangor.
7 pagi - 9 April.
Jadi mungkin esuk baru kuar paper.
So, boleh baca kat blog ondscene dulu.

Al-Fatihah utk kesemua arwah. Mangsa suami isteri bekerja di tpt yg sama. Oh Tuhan. 
Lori lebih 10 tan yg bawa tar hempap keta Satria. Ya Allah... mmg tragis.

Aku sebenarnya takut nak tulis citer2 camni sbb aku pun setiap bln akan berulang ke kampung. Byk kes kemalangan anak beranak, yg mana suami isteri yg umur dalam baya2 aku, mesti aku akan igt. Antaranya kes yg patah balik nak amik ketupat masa raya retu. Yg keta derang terbakar. Tu pun menyayat ati jugak. Abis 3 beranak jugak.

Kenderaan besar ni (e.g lori/bas) mmg bawak ikut suka mereka. Smlm pun masa balik bas Etika yg kaler merah silver tu 'cucuk-cucuk' blkg keta kiterang. (Aku mmg ada amik gmbr, tp guna kamera Cik Nik aku, nak transfer pun tak reti lagi. Hahah). Apsal plak ko nak cucuk2 sbb kiterang duk lane tgh (ni kat lane 3 lorong). Ko nak potong, ko potong la lane kanan. Setan kan? Dia bawak nyawa kemain ramai dlm bas tu, lps tu memandu secara bahaya. Ke mana kita nak antar gmbr bas2 yg bawak mcm pelesit ni?? Agak2 JKJR amik perhatian ke pasal ni?

Then sebelum tu lori FAMA. Pun sama2, cucuk-cucuk then bagi high beam. Ek Eh. Ko nak potong apsal ko tak potong kat lane kanan. Jgn igt my dear aku bawak rupa kura2 la. Kalo dia bawak cam kura2 aku pun nak cucuk2 dia. Eh...?? Tehehehe. Dia bawak biasa la. 100-120km/j camtu kan. Makanya boleh bayang la berapa laju resaksa ni bawak kan.

Aku paling risau kalo area Rawang-Bkt Tagar tu. Dah la brother ondscene ni kata laluan bayangan maut. Kalo smpai area tu mmg aku selawat je byk2. Mmg keadaan jalan dia sgt la bahaya. Kalo kita potong lori akan rasa lori tu senget je ke arah keta kita. Jalan dia mcm tak seimbang. Kalo tak potong, tak larat plak nak membontoti lori2 tu. 

Ya Allah.... selamatkan lah perjalanan pegi balik ku... Amin....

4 juta komen

Ya Allah. Sedihnya baca pasal kemalangan tu.. :( kalaulah terjadi dalam kalangan keluarga yg terdekat tak tahulah macam mana rasanya.. Salam takziah buat keluarga mangsa, Alfatihah~

Anita :
Mmg seriau kan. reni kuar muka dpn paper. Sgt2 tragis..akak kalo cemni sure akan membayangkan saat2 akhir meke.. Oh Tuhan...

amin,,,
malang tak berbau.. kalu berbau smua org x nak jmp malang itu...

tu la masalah kenderaan malaysia ni.. terutama nye yg dh termaktub kelajauan nye.. lg mau bawak laju.. cisssss

even ai tak tau cik nik yu yg spesis mana.. tp try la beli card reader klu x de lg..

henpon canggih ai tu gune wayar usb je.. ekekekekekekekeek... ehh ade kaitan kah?? skip skip

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign