Pages

1 March 2012

Corat Coret Kursus Di Morib

Course : Kecemerlangan Diri & Organisasi
Tempat : Gold Coast Morib Resort
Tarikh : 24 Feb - 26 Feb 2012

Course yg ala-ala Team Building. Cuma di 'rebranding'kan sket. Tp mmg bes la. Peserta dari gred 27 - 44. Ada dlm 40 orang, termasuk seluruh cawangan opis kiterang.
Ari pertama kira start petang la. Tp bertolak dari opis dalam kul 11 camtu. Makan dulu kat pantai Morib then yg lelaki g solat Jumaat. Lps tu baru gi hotel utk check in. Kul 3.00 baru start kelas.
Mlm ada perasmian by our KP.
Hari kedua baru aktiviti outdoor. Ini la yg sgt super bes!
Bermula dgn senamrobik seawal jam 7 pagi. Bes giler kot sbb luas mata memandang pantai yg indah. Eceh.

Ko menari ke senamrobik pompan?? Hahaha.

Then lps bekpas buat xtvt berkumpulan. Satu grup dlm 6 org. Grup aku, aku ngan Iza je 2 org pompuan.

1st xtvt kump- bawak air dlm gelas atas kain. Haa.... ko mampu?? tak terpikir dek akal okeh. Tp akhirnya grup aku yg 1st smpai ke check point. Pergh. Giler tak sangka.


Fokus bagai nak giler memasing. Siap lalu celah keta, naik tangga, turun tangga. 

Ni da sampai tpt nak letak tu.
Akhirnya kiterang berjaya. Tumpah air sekali cuma. Tu pun masa blum start lagi. Da gerak, Alhamdulillah... rasional dari main menda ni diandaikan kita berinteraksi dengan orang luar dari organisasi kita. Walo cemana pun, kalo kita fokus dgn kerja kita, walo ada rintangan dari luar. Insyaallah. Semuanya oke.

Settle menda tu, sbb da panas giler, masuk balik dewan.  Kena berdiri atas selai sokkaba lps tu terbalikkan. Yg tu combined kan 2 grup.


Lps lunch kiterang kuar gi tpt lain plak. Utk xtvt 'high-rope', paint-ball n kayak.

So, grup kiterang main paint-ball dulu. Other grup buat high-rope Rata2 mmg 1st timer la main paintball nih. Ramai yg cedera-lebam kena bola, tp aku tak kena. Kuikuikui. Fasi kata samada mmg pandai elak ataupun duk diam je. Ehhhh...ada tembak per.
Sbb tu aku rasa syok main paintball. Kuikuikui.



Ala, kiterang main yg beginner punya je. Takde la extreme sgt pun. Tp oke per. Bes. Suka!

Utk yg ni suppose grup aku menang. Tp bleh ketua kumpulan lak buat 'spoil!'. Hahah. Bila dalam padang tpt main tu tak bleh bukak face mask. Yg grup aku ni da siap amik flag, yg tukang amik flag tu kena tembak. So, dia lepas, aku pun lari la pi bawak kat check point. Elok je marshall kata Game Over, ketua kumpulan kiterang bukak facemask tu. Adoiii.... fail....! It's hetttt... Hahahhahaha. Tak memasal kump lagi satu yg menang. Kecewa... sobssss.....

Lps tu baru buat high rope, kayak then mentekedarah temikai. Hahah. Oke, sambung lain plak citer tu. Gmbr aksi2 ganas mentekedarah sebijik tembikai. Huhuhuhuuuuu....

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign