Pages

15 March 2012

Perihal Laksa Dan Tudung Fareeda

Aaaa........ satu hari takde entry reni yer.

Tuan kebun stoberi ditimpa 'musibah kecil'. Tehhee... kat FB, kat twitter aku dah mekak, kat sini tak perlu nak mekak pasal apa. Tu la.. bila ditimpa 'musibah' sket baru kita teringat masa 'senang' kita. Tkpe.. sakit itu penghapus dosa kecil. 
Oke, last entry pasal buaian tu. Ramai berminat nak tau rega, tggu HKK nati, ai survey oke. Thn2 lps dalam RM200, thn ni tatau la berapa. Tkpe, kali ni ai akan dptkan detail spti contact number, bleh tempah ke tak atau sebagainya, sbb mmg nak beli. Balkoni mmg buleh muat, tp kalo tak muat, kita buh dlm bilik tido, sblm tido bleh kita berbuai dulu. Haha.

Ramai juga  nak tolong simpan. Mekasih. Mekasih. Simpan is simpan tau. Bukan guna yerrr... Tiada caj simpanan juga tau. Hahaha.
Oke, joking.

So, ptg ni dari takde entry meh la aku masukkan satu entry.
Tp dlu pun da penah buat, tp saja nak buat lagi.

Entry makan laksa. Yeps, apa nak buat, tuan kebun mmg antu laksa. Jadi, acapkali makan laksa kena amik gambo, amik gambo je kena makan laksa.

Up dgn cendol  jagung (tp apsal jagung itu tawar?? )

My dear makan mee kari. Kureng sedikit. Pun napak mee tu merah2 kena kuah kari tu.
Nxt time makan mee rebus pulak yer.

Tempat kejadian, mmg sama tpt last month tu. Tarikh kejadian lak, last week masa balik kampung. Acapkali balik kampung, harus singgah sini. Kedai ni mmg specialization dia laksa. Nama kedai pun Laksa Buyung Emas. Skang ni pekerja dia siap ada uniform (t-shirt) dah. Good..good... ada kemajuan.  Lokasinya adalah di Sungai Siput Perak, jgn carik kat KL ni pulak. Kompem takdo. Huhu.

Sanggup tu tahan perut tak makan lunch (sbb mak gi kenduri kawen, kalo tak, tak mungkin tahan perut. Masakan mak kan bes in d world!), sbb  nak makan laksa. 


Dan ini lah muka budak puas hati dpt makan laksa. Muka adalah mencomot. Panas oh time ni. Kul 3ptg, cuaca panas terik yg cam nak ujan tu. Pergh. Seb bek laksa ni tak pedas. Kalo tak kuar segala air dari segala celah. Huhu.

Tudung adalah spti yg dibeli dalam entry Online kepada Online. Eida Baharom 'cam' tudung itu. Dan Masya kata kaler dia menyerlah. Sebenar yg merah tu layer pertama yg kat dalam.  Tp menyerlah gak la ngan kaler awning merah tu. Tp takpe, aku beli tudung ni semata-mata kerana brooch dia yg aku sker tu. Tp bila pakai Fareeda ni mmg menyerlah tau... Lagipun tagline nyer kan Fareeda..nyata jelita. Tp kalo org tak jelita cam aku ni, mmg tak jelita la jugak. Hahaha.

Oke lah. Toksah duk bebel lah. 

Kbai *nak jugak ayat cam bebudak skang ni. Hahaha*

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign