Pages

5 March 2012

Perihal Gold Coast

Morib Resort.

Huhu.

Aku tak bleh nak review sgt sbb aku pegi bukan dlm tema Cuti Cuti Cinta. Ini bertema kursus a.k.a team building, makanya walo duk 2 mlm, apa lah sgt xtvt berkenaan resort tu yg bleh dibuat. 

Tapi, ada la sesket bleh di review.

Tpt ni oke la utk family. Bilik pun besau. Kiterang duk bilik apa tah. *sbb bkn booking sendiri maka tatau lah bilik apa tah* Studio suite agaknya kot.
Tp ada 2 katil single. And bilik air ada jakuzi.
Gelap gelita plak gambau.

Ada tingkap memisahkan tpt tido n tpt mandi ni. Kalo pi ber honeymoon ko bukak je la tingkap comel tu. Tp sbb gi course, apa kes nak buka tingkap tu plak kan. Huhu.


Bilik mmg luas. Mengadap theme park juga.


Luar bilik ada 2 kerusi. Tp mmg tak digunakan pun. Dan ada gak disediakan tpt sidai baju. Tidak la ko menjadi flat DBKL plak yg sidai2 baju atas balkoni tu. Kuikuikui.

Lautnya luas terbentang. Tp tak bleh mandi la. 
The laut is belakang kiterang tu. Huhu :D
Aku tak sempat nak menjelajah smpai tpt makan The Pier ke apa seme tu. Tp cantik la situ.

Then pasal makan kat situ lak. Makan kiterang mmg completely kat situ la kan. Kata course. Makanan so-so la. Tp kalo stay sini amik jelah dinner. Kang kat mana lak nak gi makan. Aku tgk sini cam jauh2 je kot kedai makan dia. Tak cam Bagan Lalang. Tp kalo ada sekitar2 tu pun rasa cam tak lalu kut nak makan (malam la,siang oke). Kang last2 aku kasik tau kenapa tak lalu. Dan tpt makan dia luas. Jadi idak la risau kalo makan pagi tu ramai. Oke je. Tp food tak la byk pilihan. Yg bes, waktu lunch tghari last kiterang duk tu ada lak goreng2 ubi la, sukun la. Sedap plak cicah sambal kicap. Huhu

Theme park bila duk situ, entitle la utk  masuk free. If not, bleh je masuk. RM25 utk adult. Child berapa tah, tak ingat la plak. RM15 kut. Theme park sini tak strict sgt pemakaian nyer. Bleh  je ko balun track segala. Tp pepaham je la kalo track. Kang tetau tercabut lak kang sbb berat ngan air.  Cuma yg gelungsur panjang berbumbung tu je dia tak bagi kalo pakai t-shirt n tudung.

Kredit tuan gambar : FB Suhaily Lily
Kiterang dpt gak la gi theme park tu masa last day. Organizer abiskan program awal. So, dlm kul 11 tu gi la cecah2 kaki. Da dpt tiket pree tu katanya kan. Rugi la kalo tak guna. Tp  nyer mmg aku tak bawak la baju mandi segala. Segan satu hal. So, terjun ngan track, baju lengan panjang n tudung. Wah.... Bagus kan. Huhu. Padahal kalo pegi bercuti..... Oke, itu lain. Orang yg dikenali takde. Ini bleh katakan seme peserta terjun. Tak dapek la......

Kejap je la pun berendam. Lepas tu naik bilik. Mandi jakuzi plak. Lps tu gegas2 nak check out kul 1.

Itu je lah. Walo 2 mlm, tp rasa cam kejap sgt pun nyer.
Mlm terakhir suppose kami ada BBQ kat tepi pantai. Dah siap seme meja buffet. Skali ko..... ha, skali angin bertiup skali bau 'semerbak' menusuk idung. Haha. So, our KP mintak pindah masuk dewan. Ha... tungkus lumus staff hotel tu bawak masuk makanan kiterang. Aduhainyer pun... satu hal kan. Tp mmg busuk la wes. Google je la bau apa yg ada kat Morib ni waktu malam. Lps tu cam bau2 kilang getah pun ada. Aiyark... mmg potong la wes.
Sblm dipindahkan ke dalam semula. Mmg bes la sebenarnya.
Tp no worries la. Kut kalo ber hanimun, apa kes nak duk luar plak memalam. Penuhi masa anda dalam bilik sudehhh... Hahahaha.

Oh. Wifi ada. Tp hanya di lobby.

Oke, tu je review saya utk Gold Cost Morib Resort. Kalo tanya, aku tak kesah kot nak pegi lagi. Bleh main air. Hikhik :D

Utk rega2 bagai klik je lah web dia - Gold Coast.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign