Pages

12 December 2011

Gaji Baru 2012 : SBPA

Haha. Tajuk harus propa. Hahahahaa.....
Maaf - imej tak jelas.

Hari ni baru berkesempatan dengar taklimat SBPA.
KPKK lah yg bagi talk nyer. Combine agensi kiterang ngan 2 lagi agensi lain.
So, harus la dgr. Kut tak kang byk sgt versi nyer kan.
So, ada sedikit paham lah skang ni.
Antara point penting yg dicatat tentu lah berkenaan pencen, gaji. Hihi.

Berkenaan opsyen SBPA tu, toksah la kita duk risau2 kena keja smpai 60 thn.
Kira utk lantikan slps 1.1.2012 je kena wajib smpai 60thn.
Mcm Pekeliling 11/2011 tu kata kan- umur Persaraan Paksa 60thn.
So, kalo lantik after 1.1.2012 mmg ko kena paksa la pencen 60 thn.
Kalo ada sapa mintak keja baru kerajaan dan lantikan after 1 Jan 2012, slmt pencen 60 thn yer. Haha.

Utk lantikan lama ni ada 4 pilihan yg boleh dibuat iaitu :
a) Sign SBPA dan pencen 60 thn
b) Sign SBPA dan pencen ikut yg lama dulu (either 56/58 la - cam me, walo masuk kije tahun 2004 dan pada awalnya pencen umo 56, tp sbb lantikan baru ke jawatan skang ni pada tahun 2010, maka retu me da otomatik pencen 58 tahun)
c) Takyah sign SBPA dan pencen 60 thn (ada ke org pilih yg ni)
d) Takyah SBPA, takyah 60thn (maintan ngan skim lama)

So, aku ni tgh duk pikir la samada nak 60thn atau tak. Kalo ikutkan mmg la takmo kan. Tp memikirkan dgn anak pun takde lagi ni, dan umah pun abis bayar genap2 umo 60 maka kena consider gak tu. Tp tgk la cena. Sbb nyer kalo bersara pilihan pun, umo 55 tahun pencen da bleh bayar.
Tkpe. Kita pikir dulu.

Selain tu, pasal LNPT yg akan effect pada kenaikan gaji tahunan. Mcm org seme maklum, below 75% takde kenaikan gaji serta bleh ditamatkan perkhidmatan. Penceramah tu kata kita kena telus, jgn aniaya org semasa menilai. Dan mmg bkn senang nak tamatkan perkhidmatan seseorang tu pun kan. Tapinya kalo kita dpt anak buah yg mmg patut dibagi below 75% cemna. Ada masalah displin, kehadiran seme cemana. Telus dah telus dah. Bkn menganiaya tu namanya kan. Tp bkn kita sorang menilai. Ada bos, bos, bos dan bos kan. So, ni pun takyah pening2 sgt. *mujo skang ni anak buah aku ada 4 org je*

Tempoh percubaan pada yg baru masuk keja pun dipendekkan. Untung la yg baru masuk keja ni. Induksi (pun da tukar nama dah. Apa tah namanya) pun takde exam utk penilaian. Manyak untung. Induksi pun tak lama cam dlu. Tempoh percubaan antara 6 bulan - 24 bulan shj. Bkn 3 tahun cam dulu. Pelanjutan tempoh pun 12 bulan sahaja.

Nama gred pun da tukar. Siap ada 1-1, 1-2 seme. Tu pun bleh tgk kat web SBPA-JPA ni. Jadual Pemindahan Gred

Gaji plak, kalo dlm Pekeliling tu takde kan lampiran berkenaan gaji. Rahsia katanya. Tp kat HR memasing dah ada. Aku nak terang pun cam susah kalo takde mendalah tu. Cumanya bleh bagi contoh kalo Gred 17 dgn SSM permulaan gaji adalah RM820.38, SBPA ni jadi starting RM955.00. Lumayan jugak walo keja kerani je sbb campur elaun (EKA, Rumah, Cola yg kat KL) lebih kurang 1,500 camtu jugak. Lepas tu kenaikan gaji tahunan dlm seratus lebih. 

So, itu lah antara point2 nyer. Jadi, tajuk aku tu propa je lebih. Mana nak ada jadual gaji tu. Kalo nak tgk skim gaji baru kita tu contact je lah HR memasing. Kalo takde masalah, mmg bulan 1 yang mana gaji dpt pada 16 Januari tu kan, gaji baru la kita. (Gaji awal bulan Januari sbb Chinese New Year pada 23 & 24 Januari, lps tu bulan Feb sesama la kita nganga tggu gaji 23 Feb. Huhu)
Wah.... da la time tu aku sedang Cuti Cuti Cinta. Haha.

Apa pun, Alhamdulillah.. terima kasih Ya Allah untuk rezeki ini, terima kasih juga pada mak dan arwah ayah yg memberi pendidikan terbaik utk saya dan dapat saya berkhidmat untuk negara. Hahahah. Tetiba......

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign