Pages

21 December 2011

Tawaran Opsyen SBPA

Rata rata seme da dpt borang ni kan? (penjawat awam lah)

So, apa pilihan anda?
Harus la sign kan??

Hihi.
Yeps. Aku sign je. Ada yg kata jgn sign smpai Cuepacs jumpa PM tu. Sbb nati kalo da sign senang nak ditamatkan perkhidmatan - LNPT kurang 70%. Haha. It's not that easy man... not easy. Bkn sorang penilai. Tu la masa taklimat taknak dgr bbtul. Org bagi taklimat tu dah kata - kalo sapa bawah 70% tu byk lagi step yg dilalui sblm ditamatkan perkhidmatan. Amik positive view je lah. Takkan la seme bos2 ni khianat sgt dgn kita kan, dan bkn semua bos teruk sgt nak bagi anak buah below 70%.  Entah la. Terpulang ke kome la yer.


Tp nak sign pun satu hal juga. 60 ke 58??
Hahah. Aku mmg yg pencen 58 kalo ikut SSM sbb lantikan baru aku adalah tahun 2010 walo aku masuk govt tahun 2004
Saja nak bagi rungsing2. Padahal mmg nak sign 60.
Sign 60, but turn 55 when it's time. Bleh gitu??
Bahahaha..
Tp tak bleh la. Rumah settle tepat2 umo 60 tahun.

But then Alhamdulillah, ada juga kenaikan gaji dalam 1/3 dari pembayaran duit umah. Huhu. Lega la sket. Kalo tak mmg rasa sesak juga retu lps potong duit umah tu. Cuma kenaikan gaji tahunan ditukar ke bln 7. Suppose bln April tp sbb lompat ke tangga gaji satu lagi, maka dia kena la naik ke bln 7. Takpe lah kan. Syukur je. Rezeki dari Allah.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign