Pages

10 December 2011

Dimanakah Aku??

Kat kg ni. Tetiap mggu balik lak.
Selain routine visit every month utk jenguk mak, gi kenduri skali sok. Kenduri opismet yg dkt gak la dgn kg aku. Gigih pegi sbb cam kawan baik my dear and cam anak buah aku gak la sbb satu dept. 

Tp td bleh lak cam ter mengigau ptg td. Bkn mengigau la ekceli, tp cam mamai2 terkejut dari tido kan. Ye lah. Tido smpai ke petang mula la cam terkejut. Tau2 je lah tido kat kg yg sejuk nyaman ni. AKu pun start tido da agak lewat. Da dkt kul 4 camtu, terlajak lak smpai dkt kul 6 (ke kul 7 haha). Skali dgr bunyi tipon, trus bergegas bangun. Da bgn tgk kat skrin nama kak ipar aku. Minda aku tak dpt dijana dgn betul sbb akak ipar aku ni duk kat kg. Apa kes plak dia nak call aku.
Dah tu bila aku jawab, dia trus tanya "nak mekdi apa?"
Lagi aku mcm blur. Kakcik? Mekdi? Aku ni kat KL ke apa nih? Mekdi jauh oke dari umah aku. Kat Ipoh nun. Kalo KFC tu logik la lagi. Ada je dkt pekan tu. Skang plak aku tgk jam da nak mlm. Takkan derang kuar, td tak ckp pun nak gi mana-mana.

Haha. Giler pantas adrenalin aku bergerak time tu mikirkan apa yg sdg berlaku ni. Kat mana aku ni?
*adrenalin halanya - exaggerated sungguh lah haih*
Dlm blur2 tu aku cakap la apa2 pun takpe. Kakcik kata ckp je nak apa, org nak blanja ni - abg aku la.
Lps tu my dear masuk bilik - dia pun baru nak solat asar - br bgn tido gak.
Trus aku tnya 'nak Mekdi apa, kakcik tanya ni, Bigmac buleh?"
Yg laki aku pun cam blur2. Mekdi apa hal. Lps tu dia pun cakap buleh la Bigmac. Aku plak ayam.

Dah letak phone gegas2 carik mak aku. Jenguk bilik dia takde. Carik anak buah aku yg salu duk main PS2 pun takde. Senyap sunyi umah. Then baru napak mak aku tgh lepak santai kat dpn umah. Trus tanya mana kakcik. 
"Gi Ipoh"

Owh. Patut kan la pun. Nak amik anak dia yg sulung tu. Baru abis SPM. Cikgu sekolah derang bawak gi rombongan ke Melaka. Jadi nak pi amik kat Ipoh la. Tp katanya esuk baru nak amik. Apsal lak amik ari ni. Miscommunication la tu.

Lps da solat Asar baru aku cam kembali ke alam nyata. Lalu tersedar
"patut mintak Prosperity Burger tadi" Muahahahhaaha..

Haih.. so, padan la muka aku kan. Tido lena sungguh la haih. Smpai tak sedaq apa berlaku.

Mengong!

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign