Pages

10 November 2010

~Pasal Today PayDay Again~

Wah. Ari ni berderet entry napak. Tak sebok kah?
Haha. Mau tak sebok. Pagi buat2 keja. Pehtu bekpas jap. Pehtu dengo ceramah agama yg bes tu. Pehtu lunch, tp tak makan pun (humffh..tak makan pun, berat naik jugak. Timbang masa nak gi amik wuduk solat Zuhur tu. Cehhh). Lps tu my dear call ext tanya apsal tak jwb fon, KP call katanya. Hergghh... daku silentkan fon tu masa dgr ceramah. Lupa nak on balik. Laju2 call KP dan cam biasa..sure ada keja ASAP nyer. Dah la beliau call dari Kementerian. Jadi nak nyiapkan keja2 tu langsung la tak pegi ceramah kesihatan. Siapkan segala dokumen dia nak, jumpa dia, dah..settle. Baru leh tulis blog smbil makan biskut. Lapo giler wes..tak lunch.

Ari ni suma org da dpt slip gaji. Baru je gaji 2mggu lps. Ha..pepandai la buat tak napak je smpai 24hb yer. Mampuih ni nak nunggu gaji bln doblas. Adeh deh deh.

Owh..full govt da guna sistem gaji online eh. Print je dari situ ek. Bagus la tu. Kami2 masih dpt slip biasa. Aku masih tk bukak pun. Sama je value nyer. Bebudak unit aku syiok la, OT derang masuk. Aku? Hahaha...tak claim.  Maleh. Tgk la nati bulan dpn ke. Dpt kut cuti 2 ari. Jadi la..buleh aku buat cuti nak gi Sabah nati. Owwwhh..tak sabar meh mau ke Sabah. Mengapa bah, kau berubah.. *tetiba*

Tp aku dpt claim T n T. Hok yg ulang alik Penang retu. Yeahu. Yeahu. Jadi la dari takde yo dok. Udah la kalo claim dari umah ke opis aku hanya lah RM5. Hoho. Tu kalo aku kira token teksi. Kalo kira by KM lagi la..2hinggit je. Huhu. Umahnya sekangkang kera je dari opis ye dok. Tkpe la..seb bek dpt gak. Mengkalo dia kata "ha..laki bini dtg sekali kan..sorang je bleh claim". Hohoho. Jadi, apa ustaz kata tadi - Alhamdulillah, lps kut nak byr hotel ari Sabtu ni. Yeahu. Yeahu. 

Lapau la weh..tak buleh berpikir secara waras dah. Takat ni dulu lah. Esuk la smbg lagik. Nak makan apa ni yer...

5 juta komen

nita baca entry kak reen ni sambil makan petang..
jadi kak reen tanye nak makan apa kan? nita jawab jum makan keutow tomyam seafood! sedap wooo...

wah.. complete cerita sepanjang hr kt opis

mau g sabah???? sy nk ole2... ahahahaha
sabah ade stoberi x?

aah skrg sume print online je....
bulan lepas nye x print lg... maleh... sbb masa nk masuk manjang nye traficc jem... lepas2 tu dh bz...men blog sempat..masuk AG x sempat..ahahahahahahha

Anita :
Wahh..musti sedap itu kan. Nom nom nom.

The Lekat Lekit :
Ye...abis stori sepjg ari di stori kan. teheheheh

Cikbedah :
Harus ada...kak reen pi Kundasang sanun. tpt tu sejuk so, ada stoberi. Teheheheh.

Hoho..sng la print online..kurang sket guna ketas. teheheheh

gaji bln duabelas 20hb..
beringat2la sblm abis duit tu..hi3

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign