Pages

29 November 2010

~Pasal Di Bandar Hilir pula~

Masih lagi di Melaka yer kawan-kawan. Harap tidak ter muntoh la hendaknya. Ni pun da edit2 gmbr ni. Kalo tidak lagi muntoh. Hohoho.

So, sebaik saja cekidaout tghari tu, kami terus ke Bandar Melaka. Amik laluan Sg Udang terus ke Bandar. Tak sggup lah lalu kat A.Gajah tu. Nati asik traffic lite je. Udah la aku nak beli kotak ikan yg polisterin putih tu. Nak buat apa? Hahahaa.. aku beli ikan, udang n sotong kat pasar situ. Geram tgk ikan2 yg mata still putih tu. Baru naik laut la tu. Okeh..mcm kat KL takde pasar. Haha.

Then pikir nak benti memana utk lunch je supaya sng kang takyah pikir nak makan ke hapa kalo da smpai Bandar Melaka. On d way tu napak keta byk benti kat satu tpt tu. Dlm pokok kelapa sawit je. So, kasik benti je la. Rupanya ada kedai makan situ. Byk lak tu makanannya. Memacam ada. Nama tpt dia adalah Sawit Corner.


Nak buat la gak ladang arwah ayah aku ceni.
Lps tu tutup sbb tkde sambutan-jauh menyusup dlm utan. haha

Yg uniknya selain dia dlm ladang kelapa sawit, dia hidang dlm big plate. Hoho. Derang memasing amik Asam Pedas. Aku tak brapa sker, so aku order ayam masak lemak. Ada memacam menu. Ada menu Karipap Jin gak.. dengo nama je da takuit. Tehehe.

Cendol itu serius sedap!
So, bila da perut kenyang ati girang, teruskan perjalanan. Ngantuk banget da aku. Tido je la. Smpai la Bandar Hilir. Igt nak naik cruise tu..pehtu derang kata takyah la. Nak tgk apa pun. So, amik amik gmbr secara maraton la jawabnya.  Oleh krn ada sorang yg salu amik gmbr kami tu tak join maka tiada la gmbr melompat kami yer. Kalo tak, sure ada tu..teheheheheh

Para gadis je amik gmbr. Para lelaki jd kameraman. Hihik

Aduan Rakyat-Unit Aset-Ambil Berat. Haha

Seb bek la cuaca tak membahang thp menggelegak otak. Tp tatap la panas jugak. Atu, mana taknya. Paking kan susah..so, paking..then jalan kaki. Ramai giler eh org dtg Melaka skang nih. Mmg btul lah tu dah maju. Huhu.

Tak byk membeli pun kat situ. Just beli kuih cakar ayam je. Lelain takdak. Tak reti aku aih. Tgk sama je suma menda. Huhu.

Dlm kul 5 tu gerak lah balik. Kiterang berpecah sbb keta lagi satu tu nak antar kazen dia balik Pilah.

Itu sajalah trip ke Melaka kiterang. Syok la kan sekali sekala gi ngan kawan2 camtu. Tp nyer balik tu da pening pening. Mujur pagi ni dah ok. Hik hik....

Lenkali kemana lagi eh?? Ehhh...aku lum booking resort kat Kundasang oih. Esuk kena call nih carik resort. Ada yg tido surau kang..teheheheheh

4 juta komen

mcm best je amik picca kat sini..tapi klu kita ke sana..x teringat plak nk amik picca..hihi...

eh lupa..nti pn stoberi dtg amik award ye...

bandar melaka ni mmg panas kan? hari tu, kita pergi juga. kejap je.. lepas tu masing2 dah tak tahan panas.. mcm nak pitam!

Ekin :
mmg bes..lenkali kalo p sila amik gmbr yer.. derang ni melayan je akak derang yg giler gmbo nih. teheheheh

ok, lelaju amik award tu nati.

~ain:
Btul la ain..panasss giler melekit oih. Matahari tak memancar pun tetap peluh tiak. teheheheheh

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign