Pages

11 November 2010

~Tahniah Adham!!~

Merah ini menawan...nyuummm...
Biru pun lawa gak.
Kaler ni pun cunh neh... napak i-tech sket la.
Gmbr suma dari website rasmi sony Malaysia

Aku tak penah explore pun pasal natang ni. Tp dek kerana janji ku kepada anak buah kesayanganku itu, maka baru ari ni la aku explore sesket mendalah ni.

Mmg dia berjaya mendapat 5A. Tahniah la Adham oii... suma mcm tak pecaya termasuk, mak dia, bapak dia (abg aku la), opah dia (mak aku). Suma tu janjikan adiah lumayan tu. Ajer keje giler jadinya semerang. Dan dia sudah pecahkan rekod pamili kiterang, dan kata mak dia..rekod pamili belah sana gak. Aku dulu? Haha.. 3A 1B. Mmg unsangkarable tul lah ini budak. Manade org letakkan harapan kat dia. (sbb tu aku kemain berani janji nak bagi PSP neh. Aku janji sejak bln 4 retu dah). Skali amik ko... moral : lenkali jgn underestimate yer. Apa pun itu sbg perangsang tuk dia gak sbb aku tk penah tgk itu budak pegang buku belaja.

Tadi dia dh call aku. Aku mintak dia fax kan slip tu utk pengesahan. Tehehehe... takde la..aku gurau je dgn dia. Suara dia mmg riang gembira lah. Ye lah..aku rasa dia sendiri tak sngka. Ada 12 org yg dpt 5A sekolah dia. (errr...graf turun kut ni..tehehhehe). Ni suma hasil penat lelah cikgu2 dia gak. Tak renti2 tuisyen. Sabtu Ahad mmg tak kemana la derang. Tusyen tak abis. Tak cukup siang, malam pun ada gak. Derang ada sistem penghulu. Aku rasa pecah rekod sekolah gak tu sbb tak penah dpt berbelas org dlm hayat sekolah tu (sekolah tu adalah sekolah aku gak dulu dan tpt aku mengajar setahun masa 2003).

Dan tgk..hikmah utk kakcik gak (mak Adham ni - akak ipar aku). Kan dia dah sedih2 atas pemergian adik dia, dan skang Tuhan dah bagi kegembiraan plak. Tingat smlm yg ustaz tu kata, tiap yg terjadi ada hikmahnya. Maka kita harus bersyukur.

Bebudak opis ni suma da ngusik2 aku kata bln dpn sebulan la bawak bekal gi opis. Mmg iye la kut. Kena gi LowYat la neh.. adehh..adehh... aku beli badan nya udah la..ko beli la game2 dalam dia yer. Hahahaha. Mesti dia tggu2 aku balik raya aji neh..(Faizullah, neman kak long nati yer..kita carik la kat memana. Tp nan hado la nak blanja Papa John upahnya.. ni nak makan piza pah pun tak tentu leh lagik neh...huhuhuuuu)

Sok sok kalo ada dtg kutipan derma kat tpt korang tu, jenguk2 la dtg dr mana yer. Kut tertera nama puanstoberi ke. Mcm nak kena istihar muflis je ni utk gaji yg baru dpt semalam ne... huhuuuu....

Gmbr di cilok dari FB. Sekolah dia trus buat majlis penyampaian anugerah utk sampaikan slip. Sengih smpai telinga kooo
p/s: anak no. 2 mmg cemtu eh? salu buat kejutan kan...

14 juta komen

hehehe.akak nk beli second hand ke?saye ade.tp kaler pink la.sy malas nk main dh.heheh

anyway tahniah!!adik bf sy pun dpt 5a! die pun xpegang buku.keje main game je.hehe

haaa dah jnji nak bgi adiah baik bagi uols...tahniah pada anak buah uols tu

Erin :
Wui mak..laju nyer komen. Baru je post entry trus komen. teheheh.
Haha..kaler pink mampoih anak buah akak takmo. Lelaki kan. Tkpe arr..akak cari la kat LowYat nati.

Tu arr, akak rasa budak skang takyah baca baca la..belaja je yg tusyen tu.

Heze :
Mmg la nak bagi..kesian sbb da janji kan. Err... buleh nego tak tuko adiah lain yg sama nilai. teheheheheh :P

yeah yeah...habis la duit gaji bulan nie reen...nak belikan PSP utk anak buah...hehehehe...

heheh.xdela.sy pun gurau je.syg la nk bg org plak.adik sindri pun tuntut psp xbagi2 lg.hehe.

sbnrnye nk btau..harga PSP if ade yg RM800 lengkap ngn game die bagi n memory dlm tu 40G n ade casing plastic, beg ke ape2 free gift ke...baru kire murah ok?or something2 sekitar tu.

dlu sy bwk kwn yg gile game n terror la pasal game2 ni.die kate lowyat mahal.ktorg beli kt bb plaza. kt sg wang yg blakang2 sket kdai die.

if rajin akak survey dlu la ek.hee

Lynn :
Ha..tu la pasal..udah la gaji bulan doblas sok ujung2 tanjung baru dpt. *pitam*

Erin :
Akak ada assisstant yg teror bab gajet2 ni. beliau mmg IT technician kat opis ni. menda2 IT gajet cam laptop dulu mmg akak ngajak dia skali la beli. Dia da biasa la ngan menda2 alah ni.

hahhaa.janji harus dikotakan

klu dia tak kisah... nko tukar la ngan game boy... version yg baru design sama mcm psp tapi function tak sama la... utk game shj... murah sket... hehehe... nko survey la kat pertama komplek ade sebuah kedai game tu... low yat aku tak konfiden sgt... kat sana risiko kena tipu lagi tinggi... lain la klu bawak 'pakar' pegi sana...

hik hik hik..
sebelum cakap panjang nak gelak dulu boleh tak? :P
Tahniah la buat si Anak buah tu! Power lah die, sbb aunty die janji nak bagi PS tu yang stadi sungguh-sungguh. Belikan die yang kaler merah! sebab nampak macam mengancam.hehe.. Anita pun seumur hidup tak pernah terpikir la nak beli benda alah tu, nanti pergi beli kat Low Yatt molek2 ye.. Jangan ketar2 keluarkan duit nak bayar tu..muahaha.. :D

NICE AUNTY..dalam hati ADHAM! :))

mesti tak sabar nak tgg makciknya balik ni..nak tuntut janji..hehe

EKA :
yesza..da jnji kan.. tskk...tssk..

Maria :
aku rasa tak leh nego dah kut. tehehehe. tgk la nati ptg ni or lusa aku pi carik

Anita :
Takpe...akak izinkan gelak..padan la muka akak kan.
Ketar tu tak ketar la kut.. sbb kita swipe sajork..teheheheh :P

Sricahaya :
Tu la cahaya, ada lebih kurang 3 ari je utk carik adiah tu. huhuhu

sengih psl pk adiah ps tuhlah..hehe btw tahniah adam..pandainyerdie

adaham.. nama macam adik kita yang ketiga.. tp dah besar bagak dah.. kerja dah pun..

BTW, tahniah untuk adham.. semoga terus sukses dalam hidup!

hezrina :
iye la tu gamaknya..mesti dia pikir..yeahu..yeahu..dpt PS2. Dia tatau mak sedara dia da ketar lutut.. teheheh

~ain:
Perjalanan mereka masih jauh kan. Ini baru permulaan. Harap dia berjaya la hingga seterusnya bkn kerana ada adiah baru buleh nak berjaya.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign