Pages

7 November 2010

~Pasal KPI vs SKT~

Phew..da akhir2 tahun ni biasa la kan. Org2 yg Berkhidmat Utk Negara (BUN) ni mula da sibuk buat LPNT (ke LNPT tah). My opis blum lagi sebok tu. Tggu la sok bln doblas sok..mula la tunggang terbalik nyiapkan mendalah tu. Owh.. opis ai masih gunakan cara lama yer. Masih belum guna online. Eh. Tp tatau la thn ni sbb KPI da dimasukkan dlm HRMIS kan. Tp rasanya belum mula. Isi je la borang tu yer. Ngeh ehehe.

Dan sbg org yg BUN, kita juga ada KPI utk diselesaikan. KPI ni baru mula thn ni. Dulu namanya SKT. Lebih kuang je rasanya. SKT tu Sasaran Kerja Tahunan. KPI tu Key Performance Indicators. Samada KPI or SKT kedua-duanya kena sediakan awal tahun. Tp dulu..cam biasa la bila nak buat LPNT tu la baru terkedek2 nak nyiapkan SKT. Hohohoo..tp tahun ni bila da sebok2 KPI kena masukkan dalam HRMIS, kena la siapkan. Utk next year, aku da mula draf kan dah. Taknak la aku jadi kelam kabut. Dulu buleh la..tak byk KPI, skang udah menimbun. Sangap sangap. Info KPI leh tgk sini - KPI

Aih..nyampah lak rasa citer KPI, SKT nih. Tp esuk ada meting. Meting ni pun sebahagian dari KPI aku. Lega gak rasa sbb berjaya melangsaikan KPI satu ni. Bila KPI kita setel, KPI bos bos bos bos kita pun setel gak la. Tgk, berapa byk bos tu. Dan bos paling besau KSU la. Meting ni kena buat 4 kali setahun. Yeahuu..bes bes walopun sebenarnya terganggu gak bila meting ari Isnin ni. Seb bek petang. Sempat la nak prepare apa2 yg patut. Talking point pun tak siap lagi ni. Tp..belasah je lah.

(tp tu baru satu KPI, KPI lelain cena?? entah la..mokcik pun tatau.. hahahah)

So, esuk pagi mebi bz zb utk uruskan perihal meting ni. Tatau smpt ke tak nak melawat umah kengkawan. Afta abis meting tu la baru tenang sket kut. Moga2 pagi sok takde la perkara berbangkit yg memerlukan tindakan segera. Kut tak mmg bad hair day la jadinya. Dah la kepala pun ting tong je afta 3 ari cuti.

Ok la..mmg entry terhapa je ni. Saja.. nak bagi bersedia sket mental ni bila nak masuk opis sok.

4 juta komen

Aku nyer opis kena buat via hrmis dah. Ari tu dah masukkan skt dah.. Tggu penilaian je la kot. Takpun ada nak update apa2 lagi sblm disahkan. Draf tu aku simpan tuk thn depan jugak, mls nak memikior..

owh..bagus la..aku rasa opis kiterang ni tak jalan lagi kut appraisal guna HRMIS. tp tatau la..tgk bln dpn neh

yada yada yada... malas nk baca... nmpk je SKT..terus teringt..
bos suruh email senarai tugas staff admin..... argghhh

cikbedah :
teheheheh... eh..cikbedah pun admin eh??

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign