Pages

23 November 2010

~Pasal Stamp Itu~

Uih..ramai yg post entry after aku balik dari opis td. Byk topik cam bes. So, jap gi BW jap lah. Nak citer sket je nih. Citer ala ala nyampah la kononnya. Hoho.

Tau kan skang ni Guardian kan ada promosi collect stamp utk redeem patong patong cute mute tu. Yang kena kompol sebyk 60 stamp tu.

So, bila da ada mcm tu, aku pun bersungguh gak la nak collect utk redeem patong tu nati. (Aiyarkk... word redeem lagi reni. Asik nak me redeem je kejanya kan). Baru ada beberapa ketoi pun.

Td pi JJ. JJ mana lagi kalo tak AU2. Mmg kerap la p situ kalo p after opis hour. Kalo opis hour waktu lunch ari Jumaat tu ke Maluri biasanya. Ok, bkn nak citer pasal JJ. Pi situ sbb nak ke Watson or Guardian. Ada menda yg da abis yg perlu dibeli baru. Derang ni sebelah2, so, aku masuk kat Watson dulu. Usha Loreal Double Essence. Ok, note rega dia-RM50.24. Pastu masuk plak Guardian, nak compare la...mana tau kut dpt murah gak kan. Boleh la kumpul stamp tu. Skali tgk rega dia RM60++. Mahal aih. Mmg la akan dpt 3 ketoi stamp skali, tp aku kerugian lebih kurang 10inggit. So, decide beli kat Watson je.

Dah beli kat Watson, masuk balik Guardian. Nak bg adil la kan, 1 more nak collect stamp gak. Aku beli InnerShine (yaa...aku boleh minum InnerShine tu, tp yg berri la, kalo prun aku tak soka..lgpun rasa ok gak mata bila consume mendalah tu, tkde la silau sgt mata ni kalo terpancar chya matahari or ngadap PC). So,  byr. Seketoi tu jer. Rega adalah RM21.88.

So, bayar. Sekali dia tak bagi stamp tu. Cais.. aku tnya la.. stamp tu takde ke? Baru dia hegeh2 nak keluar kan. Ek eh. Walo aku beli lebihnya cuma RM1.88 ko kena bagi gak sbb ia adalah lebih RM20 hokeh. Bkn ke mcm tu dia nyer T n C. Waahh..kalo aku tak tnya ko tak bagi la kan. Ewah ewah ewah. Ni aku syak dia nak kasik sedara mara dia lah utk collect stamp tu.

Geram aku tau...hmmffhhh... report kat manager baru tau. Wahhh...konon..krn stamp seketoi pun nak report bagai. Kuasa la kan.. tp ye lah..kalo  hak org tu kena la bagi. Jujur okeh.  Aku pun tau, aku  rasa takde aku boleh nak collect all 60 stamps tu. Igt senang ke? Kurang2 kena belanja dlm RM1,200 hingga bulan Feb thn dpn. Mana sempat aih. Aku pangkah la Guardian JJ ni. Nyampah..

Tu je la yer, citer mlm2 buta ni. Takde apa pun, saja gempak lebey. Kui kui kui. Daa..slmt mlm (pd yg bc ni waktu mlm) n slmt pagi (pd yg bc waktu pagi)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign