Pages

19 November 2010

~Pre-Anniv. @ Avillion Admiral Cove PD~

Smlm da buat review hotel kan. Ok, skang kita tgk gambau yg smpat di capture di Avillion Admiral Cove tu. Mmg byk tp kena tapis2 la masuk sini. Stgh tu da ada dlm FB. But then gmbr berdua mmg nan hado la sbb kamera ai tu takde tripod tripod bagai. So, konsep dia 'abg..amik gmbr kat sini eh' atau pun 'meh org amikkan gmbr awak meh'. Kalo ada pun pakai self potrait, tp mmg idak la aku nak jaja kat sini bila muka beso pinggan jadinya. Segala jururawat jerawat bagai pun napak.

Last year pegi pun duk sekitar2 ni gak. Duk kat Selesa Beach Resort yg mmg jalan kaki kat pantai tu mmg sure leh smpai gak lah ke situ. Huhu. 

Gmrb 1 : Bilik mmg berhadapan dgn wing satu lagi. Tp wing dpn ni  mmg tak buleh nak lepak luar sbb takde balkoni. Bilik aku duk tu mmg ada balkoni. Mula mcm 'ala...tak ngadap laut pun'

Gmbr 2 : Tapi, perasaan tu lekas2 ilang.. ala, napak gak pe... ok la tu dari takde kan. Bukan kita doplohpatjam nak duk kat balkoni. Ate' , keme bayo memahe takkan nak duduk luo pulak kan. Rileks je..napak gak laut ni ha.

Gmbr 3 : Gambaran dr pintu masuk. Bilik mmg luas dan selesa lah utk 2 org dewasa nih. Sebelah  balkoni tu ada sofa. Sgt comfy lah.

Gmbr 4 : Kemudahan dlm bilik - ada bilik dlm bilik (tatau apa motipnya gini..tp ok jugak, mcm privasi gitu). Ada tibi plasma. Bes sbb takde la segedebuk atas meja kan. Kadang tu ada hotel yg takde remote, hah..ko pegi la tekan tekan kat peti tb tu. Ini bes. Siaran pun byk. Ada iron n iron board. Tkyah susah nak call suh antar (tp sayang..aku tak guna pun..tp kalo course, ini amat berguna). Juga ada sinki dlm bilik. Tak perlu gi toilet. Dan ada gak kipas kalo da sejuk giler beku beku waktu malam. Tp kipas ni tak boleh nak laras2..dia laju gitu jer. Cuma yg tk bes adalah 2 buah katil single. Lupa lak aku nak mintak bilik ada katil queen. Tp itu tidak la menjadi permasalah besar ye puan puan. Ehem... :P


Gmbr 5 : Lunch kami pada hari tersebut. Haha, retu kawan aku, Hana dia kata dia gi PD makan satey haji samuri, then dia kata mcm la kat KL takde. Rupanya aku lagi trok. Mcm la pizza  takde kat KL. Tehehehe. Tp ini mmg niat nak makan pizza pun. Mula ingat nak beli Papa John's dari KL, tp kang da sampai sejuk plak kan. So, beli sajer di pekan PD.

Gmbr 6 : Red for me, green for him. Dinner di Rest. Nasreen.

Gmbr 7 : Inteprem sket... muka hepi dibelanja lauk ketam utk dinner. Ngehehhehe.
 

Gmbr 8 : Menu mlm itu. Kailan goreng ikan masin, sotong goreng kunyit, sup campur n ketam masak lada hitam. Ketam itu mmg memuaskan hati. Mmg berbaloi2 ngan reganya. Isi banyak.. giler ramai org kat kedai ni. Kalo nak pi sila pastikan anda pegi awal atau pun dilajakkan terus utk makan lewat. Kalo peak hour time Buletin Utama tu mmg smpai menunggu2 tepi meja kita lah. Nak makan pun rasa tercekik sbb org duk  nunggu bila la kita nak bangun.

Gmbr 9 : Bekpas pagi itu. Nasik dagang. Lain sket la dari kebiasaan. Salu bekpas nasik lemak atau nasik goreng. Aku tak berapa suka nasi dagang. Tp amek je lah. Dan pau comel2 itu setappp..


Gmbr 10 : Mana 1 obor-obor? Haha. Jalan jalan tepi pantai jumpa ini. Hehe. Cena la buleh ada kat sini. Sapa lak romen romen kat sini nih..haiya.. Yg bwh tu mmg obor obor. Masih hidup time tu..nyaris napak tau..kut tak mesti gatal2 kalo terkena.


Gmbr 11 : Swimming pool yg saya tk dpt nak mandi.. tkpe, lenkali dtg harus berendam sini. Ada gak khidmat spa, manicure, pedicure kat tepi pool ni.

 Gmbr 12 : View sekitar n gmbr gedik2. NGeheheheh

So, itu saja laporan percutian pre-anniv saya. Jumpa lagi di percutian post-anniv. bulan Januari nati. Insyaallah.. Semoga berbaloi baloi mcm ini juga. 

Owh.. rate yg saya dpt utk bilik superior di AAC ni adalah RM200++. Saya booking online saje di website rasmi Avilion. Org mmg ramai la kat sini, so kena book awal lah. Cuti sekolah ni lagi tak harap kan.. Sapa2 nak terai buleh la..nati pasni nak terai Legend Water Chalet lak lah.. errr..mampu ker?? teheheheh

9 juta komen

mmg syiok nehhh cik puan akish.. tehehehehe :))

memang cantiklah..ruginya tak dapat berendam kat pool tu...cantik

Rizziela :
Harus repeat again pasni utk rendam dlm pool tu. tehehheheh

harusss terjah nnati huhu

heze :
silakan terjah... :))

syoknya g enniberseri ni..hehe..suami sy tak minat nak sambut2 ni...isk isk ;p

Angel Eyes :
Ala Sya, laki Kekda ni pun bukan sker nak sambut2.. tp ni secara kebetulan..sendiri je la anggap pre-anniv.
tehehehehheheheh

akak pun dah booking, tak sabar nak pegi nih! =)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign