Pages

6 November 2010

~Pasal Makan Kenduri Lagi~

Again. Menghadiri jemputan kawen lagi. Dah kata kan..musim mengawan kenduri kawen dah tiba. Last week umah Sara. Eh..bkn last week, last 2 week kan. Eh..last week la. Ha..btul last week. Gilos..buleh lupa plak.
Kali ni kat Ipoh. Kebetulan aku balik, so keadaan mengizinkan utk pegi.
Kenduri dilangsungkan di Dewan ILP, Tmn Meru. Aku mmg sker je kenduri dewan2 ni. Takde peluh2 tiak, takde nak pening2 carik paking. Tp idak la pulak mengatakan kalo kenduri kat umah  tu aku taknak pegi. Buleh je..walo muka minyak2 pun, kalo takde halangan, Insyaallah aku dtg meraikan sama.
Ok, kenduri ni mmg bes. Takde cerita basuh tgn guna air sirap. Takde citer pinggan tak diangkat. Takde citer lauk tak cukup. Suma bes. Lagipun derang buat sistem berhidang. 2 thumbs up sbb skang ni kan suma konsep layan diri (saja guna term tu instead of buffet. Teheheheh). Mana tak bes oi..VVIP nya adalah MB Perak. Mula nak tggu gak MB dtg, tp cam da lama je melepak situ, so balik. Tp nyer ternampak jugak keta MB masa baru kuar dari kawasan tu. Cais..kalo tggu kejap dpt bergambo ngan Tok Zambery. Motip??? tehehehehe.
Ekceli ni kenduri adik panel lawyer opis aku. Citer  byk pun menyampah je nak baca kan..tgk gmbr je.

Pelamin. Gmbr pengantin takdak. Pengantin smpai kul 1.30pm. Tk larat nak tunggu dah. Ada misi lain nak diselesaikan. Tehehe. Cun pelamin dia.

My dear yg sdg asyik menikmati cendol yg maveles. Sedap giler oih. Manis. Lemak. Kata DJ tu Cendol ni dari sykt S.M Noor. Haha..Tetiba tingat tasik SM Noor. Org Perak tau la tpt ni. Tp dia nyer ending sama mcm Mimaland tu gak. DJ pun derang amik DJ radio Perak FM. Classsss...


Saya yang tersenyum kekenyangan minum cendol yg setap itu. Dan cam biasa...muka tatap bulat.
Dpt gudie bag yg berisi ini. Terima kasih tuan rumah.

Lps tu lelaju ke Ariani. Kata ada Member's Day Sale kan. Pulak tu 3 ari je. Jadi kalo nak gi esuk bila smpai KL sure tak smpat la kan. So, kasik pusing gak area Greentown tu carik Ariani. Jumpa! Mmg ada sale which buat my mata jadi rambang rambang. Grrrr...tp nyer takde la perlu pakai kad members tu. Cuma sale je lah. Ada yg sale mcm biasa dan ada gak yg mmg turun smpai 40%. 

Aku amik tu je. Patut pikir baju apa yg takde tudung lagik. Tp ni dah merepek2 amik tak tentu hala. Belasah je lah. Dan aku beli gak tudung feveret yg rega RM25 tu. Mmg kalo sale tudung ni ada dan aku pulak wajib beli. Bes. Sbb dia sesuai nak pakai santai2 ngan t-shirt. Pendek tp still tutup dada la. Mak aku yg ikut aku pun terjebak beli satu. Tehehehe.

Lps tu singgah Guardian beli Innershine. Hoho. Retu nyer aku da berjaya abiskan. Lps tu sajes kat abgcik aku sbb dia kata mata dia mcm kelabu. So, dia nak try. Aku beli set yg ada pati prun skali tu. Yg pati prun tu aku amek la. Dpt la 2 setem. Tehehhehe...aku tgh kumpul  neh..nati leh claim patung chip n dale. :))

Lps tu singgah lak TF. Beli barang2 umah. Memacam amik mcm kat KL dah takde. My dear marah plak aku ckp mcm tu. Abiss...aku  kutuk diri aku sendiri sbb beli brg2 macam kat KL dah takde tpt nak beli. Maybe dia marah sbb aku ckp dpn cashier. Dia anggap cam aku nak menunjuk kat cashier tu aku ni dr KL. Ek eh. Apa masalah la laki aku ni kan. Aku kutuk diri aku sendiri je. Takde aku nak menunjuk pun. Aku pun ngomel2 sorang2 je. Tah tak dgr pun dek cashier tu. Cakap tu pun tak buleh. Aku ni takde de nak menunjuk nunjuk de. Cakap pun tak berobah kome. Takde la mcm setgh org, duk je luar Perak, ckp pun da tukar. Aku belasah je. Tkde la nak jaga je lidah tu. Ceh..terhapa sungguh laki aku ni. Kalo betul aku menunjuk, aku cakap camni "cik cashier..u know what..ai ni stay kat Key Ell, U tau kan Key Ell. But then..every month kalo ai balik my village kan, ai mesti barang kat sini..ai pun tatau apsal. U tau tak apsal ai beli kat sini?". Buleh gitu? next time aku nak buat camtu lah!

3 juta komen

Ariani sales smapai bila? nom nom nom.....

Katanya retu dari 5-7 November tu je. Tp tatau la kut dia smbung.
Tp mmg muroh muroh la..rambang mata dibuatnya.. tehehehhe

Katanya retu dari 5-7 November tu je. Tp tatau la kut dia smbung.
Tp mmg muroh muroh la..rambang mata dibuatnya.. tehehehhe

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign