Pages

9 November 2010

~Pasal Citer Seram~

Lorh. Pepetang baru dpt buat entry.
Bz lah. Waktu lunch hour gi wat BW. Eceh..BW kekdahnya. Ni aku BW kat blog yg aku ikuti secara senyap senyap. Tehehehe. Tak follow tak apa, tetiba jadi SR. Bes oh. Aku sker sbb kalo aku jadi follower aku akan baca acapkali ada entry baru, sbb buleh tau kat dashboard kan. So, mcm tak puas, 2 ari skali or 3 ari skali masuk baru puas sket baca. Contoh blog yg aku SR adalah blog si cantik manis itu, siapa lagi kalo tak Cik Hanis Zalikha kita. 

Ok, lupakan kejap pasal SR, BW or wateva blogger term ni kan.

Tetiba mcm nak citer pasal citer ghost  ghost ni. Teheheheh. Bkn pasal citer antu seram seram kat tibi tu. Tu aku takde napsu pun nak tgk. Boleh terbayang2 pun satu hal la gak, satu hal lagik aku mcm nyampah je rasa bila tgk. Macam berlumba2 plak nak buh citer dlm tibi tu. Apa ke hey entah. So, aku tak suka, baik Suster Ngengsot ka, Durja Ningson ke apa ke mmg aku tak tgk.

Ini ghost betul betul kejadian ni. Korang penah ada experience?

Dan aku mcm terpikir2 gak apsal target makhluk Allah tu salu kat opis ke, sekolah ke. Seriyes wes, opis aku tetengah KL ni pun dia ada duk melepak. Ingat kut da dkt ngan BB, PV segala ni kan da lari dia. Tp ada.

Alhamdulillah, so far aku blum terjumpa dan mohon pada Allah jgn la aku terserempak dgn menda2 pelik yg boleh mengganggu minda aku ni. Tp tu lah..salu sgt dgr citer org. Memacam jugak la dgr pasal 'menda' tu kat opis ni.

Aku sejak dari duk hostel dulu mmg amalkan kaedah 'jgn takut sgt, jgn berani sgt'. Kira 50-50 la. Tp beratnya aku ni ke arah takut. Tp bebuat tatau je la kan. Duk hostel lagi memacam citer dulu. Aku abis kuat penah alami adalah bau semerbak je masa aku dlm bilik air. Bau tu mcm melintas je. Dah la sorang je aku masa tu dlm bilik air tu. Lari trus aku masuk bilik. Seb bek baik dkt je ngan bilik air time tu. Masa tu kat UiTM la. Itu je la.

Tp eh ada... tp ini aku tak kategorikan sebagai makhluk yg scary. Tp makhluk yg nak 'berkawan' ngan room-mate kiterang. Itu la pertama kali dlm idup aku, aku tgk makhluk tu leh bercakap melalui org yg da tak sedar. Ko tak scary?? tp masa tu buleh lak kiterang cam..ok..takde apa.. kalo pikir skang ni aku rasa mmg tak berani la. Tp tu lah..kalo kita sendiri da alami mungkin tak terasa sgt kut.

Nati la 1 swit day aku citer pengalaman yg tu. Aku pun mcm igt2 lupa. Better aku tulis kat sini, nenati boleh la tingat balik kan. Tp seyes menda tu mcm mimpi je aku rasa. Dan akhirnya aku percaya 'menda' itu ada dan 'beliau' pun makhluk Allah juga.

Tp kalo terjumpa camni aku rasa suma org senyum je la kalo jumpa beliau. Thehehehee

Korang ada citer seram?? Jum la kita share2 citer tu kat blog. (haha..konon cam berani je aku ni, padahal masa tulis ni pun rasa mcm errr....diperhatikan..aiyooookk...larikssssss)

8 juta komen

Kat Dang Anum pun pernah kena.. hahaha
tulah sape suruh balik awal masa cuti sem... kan ada yang teman

sy memang suka cerita seram walau sy juga seorang penakut... ntah napa memang minat. pengalaman terserempak dgn makhluk tu blom la tp gangguan masa tido memang kerap dulu.. skang je kurang.kdg2 bleh nampak.. tp time tu tubuh kita akn jd kaku, x bleh bergerak & bersuara. kita bleh melihat di sekeliling kita.. mula2 terkena gangguan cmtu dulu takut jugak.. tp bila dah selalu sgt, jd biasa. kdg2 bleh berckp dgn makhluk tu.. tp brckp yg xde suara. sy pn x pasti apa benda yg menganggu.. tp tido sy dr dulu smpai skang memang kuat mengingau. hubby masa mula2 kawen pelik, skang x lagi. kdg2 sy tersedar dgr dia ketawa.. bila tnya dia ckp sy ngingau. Apapun dia tetap makhluk Tuhan.. apa yang berlaku dengan keizinan Nya juga..

pn stoberi,

Ai tak berani.

*penakut*

xde.. tgk org kena rasuk ade
tgk bnd tu xde
x mo la

so far xde jumpa mana2 hantu...ishh jauhkan ler uols...takot pulak rasenye huhu

EEEiii...takmo la citer2 seram ni...tatut laaa.....ngeeeee =_=

Safinaz :
Blok D tu mmg terkenal oih dgn citer itu. Huhu

The Lekat Lekit :
Thanks sudi singgah sini. Thanks gak jadi follower. Ur ID - 210. Mmg cunh ah no. itu.
By d way, mmg menda tu makhluk Tuhan, kita tak kacau dia, Insyaallah dia tak kacu

AitotYati :
Teheheh...ai pun takut gak sebenarnya. Tp dia kena 50-50 la

Cikbedah :
Yer..jgn minta..takutttt...

Hezesuze :
Btol. Mintak dijauhkan...

Adialuze :
kadang takut..tp bes gak kalo baca.. tehehehheeh

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign